Tworzenie obrazów w programie Inventor

Witam wszystkich,

Chciałbym wiedzieć, jak zapisywać obrazy w wynalazcy wektorowym.
Jestem w trakcie tworzenia instrukcji i każdy generowany przeze mnie obraz jest rozpikselowany (przynajmniej wtedy, gdy chcę go powiększyć, aby uzyskać szczegółowe widoki).

Moja procedura:

W moim zespole wykonuję: eksport/obraz.
Niezależnie od typu pliku, który biorę (jpeg, png, tiff...), pikseluje on po powiększeniu.

Czy masz inną metodę?

Osobiście, kiedy robię zdjęcia katalogowe, robię obraz z daleka. A kiedy potrzebuję zbliżenia, przybliżam 3D i tworzę nowy obraz

Nie zajmuje Ci to dużo więcej czasu niż skopiowanie pierwszego obrazu i powiększenie go... Tyle tylko, że w rezultacie zyskujesz na cechach

4 polubienia

Witam

Czy próbowałeś zapisać w formacie PDF, a następnie zrobić zrzuty ekranu? Wydaje mi się, że jakość wyjściowa programu Inventor nie jest doskonała w wersji graficznej.

A jeśli Twoja instrukcja jest tylko w wersji komputerowej, nie wahaj się skorzystać z ;) 3D pdf!

3 polubienia

Witam

Miałem zamiar zaoferować również plik PDF! Uwaga: Nie znam zbyt dobrze Inventora, ale w SolidWorks zrobilibyśmy:

Albo z 3D, zapisz jako plik PDF 3D (czasami zapisz jako PDF tworzy plik PDF 3D).

Wstawiając widok 3D do mapy, a następnie zapisując go w formacie PDF (lub korzystając z Kreatora PDF), drukując tylko żądany obszar (przez zaznaczenie lub drukując wyświetlany obszar).

Dziękuję za odpowiedzi

Zamierzam zrobić ten róg
Próbowałem Aurélien do PDF, ale nie świetnie, linie są powiększone.
W przeciwnym razie nie ma pliku PDF 3D, nie chcą mi go oferować w pudełku J

Powodzenia dla wszystkich

PM