Tworzenie lub modyfikowanie tabeli zgięć

Witam wszystkich ,

Chciałbym najpierw zmodyfikować debuction gięcia mojej tabeli (strata na zgięciach) Chciałbym sprawdzić , czy mam odpowiednich placemenów, t, kiedy przechodzę do opcji, lokalizacji mojej tabeli obszaru gięcia blachy, ścieżek i C:\program\soliworksbody\solidworks\lang\englist\sheet 

I dobrze, bo w katalogu " lang " mam też  podkatalog  "francuski", w którym również znajduje się składana tabela, którą powinienem wziąć i oczywiście zmodyfikować ścieżkę, jeśli to konieczne?

A może powinienem zmodyfikować tabele, a także je utworzyć , ponieważ gdy próbuję utworzyć  nową tabelę, otrzymuję komunikat informujący, że nie mam uprawnień, czy powinienem być w trybie administratora? A gdzie muszę przejść do systemu Windows 10, aby tam być?Dziękuję za odpowiedzi.

Marco

Witam

Oto domyślna ścieżka: C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\Tabele gięcia konstrukcji blachowej

Najlepszą rzeczą do zrobienia jest skopiowanie pliku, który chcesz zmodyfikować, i zmiana jego nazwy, aby nie stwarzał problemu, a zwłaszcza oryginalnego pliku w przypadku problemu.

Witam

Wszystko zależy od tego, czy solidworks jest w języku angielskim czy francuskim

C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\Tabele gięcia konstrukcji blachowej

C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english\Tabele gięcia konstrukcji blachowej

kolega miał problem, wersja SW w języku angielskim i link do pliku w folderze FR

Yannicka

Dziękuję za odpowiedzi , zmodyfikowałem ścieżkę dostępu, umieszczając  ją w języku francuskim, wydaje się, że działa, ale z drugiej strony , jeśli chcę utworzyć moją osobistą tabelę, muszę utworzyć je na exell i zapisać je w katalogu, w którym znajduje się jeden z soliworks?  Jeśli masz jakieś wyjaśnienia, to mi to dobrze pomoże.

Marco

Tak, musisz go utworzyć w Excelu i możesz go zapisać w dowolnym miejscu, ale będziesz musiał zmienić ścieżkę w Solidworks.  

Tak, możesz zmienić ścieżkę, aby umieścić plik w innym katalogu, na innym dysku twardym lub na serwerze z dostępem współdzielonym dla kilku użytkowników.

Aby zmienić tę ścieżkę w Menu: Narzędzia, Opcje, Lokalizacje plików, a na końcu Tabele składanych obszarów, dodaj nowy folder i usuń stary.

1 polubienie