Umieściłem również plik części (SW2018)
vis_embout_titane_moyeu_arriere.sldprt
tak jak jesteś na SW 2018
Nie będę w stanie nic zrobić
Jeśli twój trójkątny element materii jest pionowy, zobacz ograniczenia
Twoje cięcie musi być pionowe, podobnie jak Twoje powtórzenia
Tworzy mapy, aby zobaczyć stronę zewnętrzną i wewnętrzną
@+ ;-)
Sprawdziłem wszystko, wszystko jest prostopadłe. Umieściłem płaszczyznę szkicu w tle, zrobiłem pomiar na dole i na górze prążkowania i mam około 2 dziesiątych różnicy (0,39 mm na górze i 0,21 mm na dole), podczas gdy powinienem mieć 0,4 na górze i na dole. Nie rozumiem.
Ten sam problem mam na innej części, której używam jako koła zębatego, ale ponieważ długość rowka jest znacznie większa, różnica jest jeszcze większa.
Możesz być prostopadły, ale nie poziomy ani pionowy
Więc sprawdź, czy jesteś poziomy, czy pionowy
@+ ;-)
Czuję się dobrze w pionie i poziomie, jak to ma się do głowy.
no to po sprawdzeniu wydaje mi się, że znalazłem problem
Faktem jest, że powtórzenia zostały wycięte w poprzednich cięciach
Zobacz załączone zdjęcie, czerwona linia odpowiada rogowi pozostałego elementu
Więc teraz, jeśli chcesz, aby każde wargi sromowe były prostopadłe
Musisz wybrać inną solucję
Tworzenie części o żądanym kształcie
i za pomocą narzędzia do łączenia odejmij tę część od podkładki, a następnie powtórz
@+ ;-)
Świetnie, przetestuję to rozwiązanie, dzięki za pomoc. Nigdy bym go nie znalazł.
no bleme to mnie bawi
i kocham ponad wszystko ............. Próba znalezienia instrukcji
Pozwala mi poznać i zrozumieć problemy związane z geometrią i logarytmem
@+ ;-)
To znowu ja, cóż, nie mogę tego zrobić. Zrobiłem odejmowanie części i cięcie jest idealne, tak jak chcę, ale niemożliwe jest wykonanie okrągłego powtórzenia na funkcji kombajnu. Próbowałem zrobić odwrotnie, tworząc objętość, następnie cykliczne powtarzanie (głośność jest dobrze powtórzona), następnie odejmowanie, a następnie odejmowanie, które nie jest już możliwe. Nie, wierzyłem w to.
Próba polegająca na wycięciu całego zęba
Na kopii swojego utworu nazwij go cyfrą w +
I powtórz tę część krążka
@+
Zrobię ci kilka zrzutów ekranu. Czy to SW2018 się kombinuje? Na załączonym pliku mam ten sam problem.
Cóż, myślałem, że znalazłem rozwiązanie, ale nawet teraz mam dokładnie ten sam problem.
Stworzyłem objętość i chciałem stworzyć fazę, nawet tam moja faza pod kątem mnie nie zatrzymuje.
to normalne, że to podstawa trapezowa
@+
Testowanie za pomocą zmiennej fazowania
@+
Znalazłem kształt, którego potrzebowałem, utworzyłem rowek w płaszczyźnie lica pod żądanym kątem, a następnie stworzyłem szkic 3D z tego wyciągnięcia.
Z drugiej strony nie wiem, czy za pomocą szkicu 3D możliwe jest wykonanie wytłoczenia.
Cóż, zrobiłem duże postępy, przeszedłem przez szkic 3D, wszystko, co muszę zrobić, to dopracowywać i ekstrapolować na moją karbowaną koronę, która służy jako koło zębate i jest dobra. Nadal mam dużo bólu głowy, ale jestem na dobrej drodze.
Witam
Dlaczego nie zrobić szkicu stycznego do podkładki i nie usunąć materiału pod kątem, takim jak nasadka wykonana w 2016 roku.
Dzięki za pomysł, ale to nie działa. Podczas tworzenia zespołu kontakt ze szkicem 3D jest zły, wydaje się, że działa. Zobacz zdjęcie (Twój kawałek po prawej)
edit: W moim przypadku to nie działa lub te wielowypusty będą służyć jako koło zębate, z drugiej strony dla mojej może pracować w układzie spryskiwaczy hamowanych. Méacoulpa, ponieważ taki był cel mojego tematu, ale ponieważ używam tego samego systemu dla biegu, pozostałem przy moim systemie przekładni (ważne), a nie prążkowanej podkładce (temat wiadomości, ale znacznie mniej ważny). Cóż, istnieją dwie ważne odpowiedzi dla obu systemów.
O tak, rozumiem, co masz na myśli, musiałbyś oszukiwać z planem i podchodzić do niego pod tym samym kątem, co do usuwania materiału, aby to zrekompensować.
Być może w przypadku koła zębatego ważną powierzchnią jest powierzchnia podparcia, która musi być identyczna, aby mieć maksymalny kontakt, nie wiem, czy przy twojej metodzie wynik byłby taki sam, jak w przypadku szkicu 3D, który aby ta jednolita powierzchnia styku przechodziła przez śmigło, jeśli nie powiem, głupi, Geometria nie jest moją mocną stroną.