Tworzenie podkładki prążkowanej

To znowu ja, cóż, nie mogę tego zrobić. Zrobiłem odejmowanie części i cięcie jest idealne, tak jak chcę, ale niemożliwe jest wykonanie okrągłego powtórzenia na funkcji kombajnu. Próbowałem zrobić odwrotnie, tworząc objętość, następnie cykliczne powtarzanie (głośność jest dobrze powtórzona), następnie odejmowanie, a następnie odejmowanie, które nie jest już możliwe. Nie, wierzyłem w to.

Próba polegająca na wycięciu całego zęba

Na kopii swojego utworu nazwij go cyfrą w +

I powtórz tę część krążka

@+

Zrobię ci kilka zrzutów ekranu. Czy to SW2018 się kombinuje? Na załączonym pliku mam ten sam problem.

rondelle_striee.jpg

Cóż, myślałem, że znalazłem rozwiązanie, ale nawet teraz mam dokładnie ten sam problem.

Stworzyłem objętość i chciałem stworzyć fazę, nawet tam moja faza pod kątem mnie nie zatrzymuje.

strie_vis.jpg

to normalne, że to podstawa trapezowa

@+

Testowanie za pomocą zmiennej fazowania

@+

Znalazłem kształt, którego potrzebowałem, utworzyłem rowek w płaszczyźnie lica pod żądanym kątem, a następnie stworzyłem szkic 3D z tego wyciągnięcia. 

Z drugiej strony nie wiem, czy za pomocą szkicu 3D możliwe jest wykonanie wytłoczenia.

esquisse_3d.jpg
1 polubienie

Cóż, zrobiłem duże postępy, przeszedłem przez szkic 3D, wszystko, co muszę zrobić, to dopracowywać i ekstrapolować na moją karbowaną koronę, która służy jako koło zębate i jest dobra. Nadal mam dużo bólu głowy, ale jestem na dobrej drodze.

strie.jpg
1 polubienie

Witam

Dlaczego nie zrobić szkicu stycznego do podkładki i nie usunąć materiału pod kątem, takim jak nasadka wykonana w 2016 roku.

ac_cobra.sldprt

Dzięki za pomysł, ale to nie działa. Podczas tworzenia zespołu kontakt ze szkicem 3D jest zły, wydaje się, że działa. Zobacz zdjęcie (Twój kawałek po prawej)

edit: W moim przypadku to nie działa lub te wielowypusty będą służyć jako koło zębate, z drugiej strony dla mojej może pracować w układzie spryskiwaczy hamowanych. Méacoulpa, ponieważ taki był cel mojego tematu, ale ponieważ używam tego samego systemu dla biegu, pozostałem przy moim systemie przekładni (ważne), a nie prążkowanej podkładce (temat wiadomości, ale znacznie mniej ważny). Cóż, istnieją dwie ważne odpowiedzi dla obu systemów.

cannelures.jpg
1 polubienie

O tak, rozumiem, co masz na myśli, musiałbyś oszukiwać z planem i podchodzić do niego pod tym samym kątem, co do usuwania materiału, aby to zrekompensować.

Być może w przypadku koła zębatego ważną powierzchnią jest powierzchnia podparcia, która musi być identyczna, aby mieć maksymalny kontakt, nie wiem, czy przy twojej metodzie wynik byłby taki sam, jak w przypadku szkicu 3D, który aby ta jednolita powierzchnia styku przechodziła przez śmigło, jeśli nie powiem, głupi, Geometria nie jest moją mocną stroną.

esquisse_engrenage.jpg