Tworzenie właściwości niestandardowej, która odwołuje się do układu pomieszczenia

Witam

Oto mój problem. Chcę zmienić nazwy zakładek w moim planie na mój numer części (zapisany we właściwości niestandardowej NUMERO_DESSIN).

Więc używam 

Nom_Onglet = SWmoddoc.GetCustomInfoValue("", "NUEMRO_DESSIN")

Jednak właściwość NUMERO_DESSIN jest właściwością pomieszczenia, a nie płaszczyzny. Jednak ta funkcja najwyraźniej działa tylko z właściwościami płaszczyzny.

Na przykład chciałbym utworzyć właściwość planu, która przyjmuje właściwość pomieszczenia NUMERO_DESSIN jako wartość.

Próbowałem utworzyć właściwość płaszczyzny o wartości $PRPSHEET:"NUMERO_DESSIN" jak w tabelce rysunkowej, aby odwołać się do właściwości części, ale to nie działa...

Jakiś pomysł?

Lub jeśli znasz polecenie identyczne z SWmoddoc.GetCustomInfoValue, ale które ^pozwoli Ci pobrać właściwości otwartej części w planie.

Z góry dziękujemy!

Oto rozwiązanie:

Aby pobrać nazwę części, należy aktywować pierwszy widok rysunku, dopiero wtedy można pobrać właściwości użytkownika.

Oto procedura, której używam, aby pobrać właściwość niestandardową " code " z rysunku :

' #####################################################################

"Część do odzyskiwania mienia osobistego"

Aktywujemy 3D w celu odzyskania informacji

' ##########################################

Ustaw swApp = Application.SldWorks

Set CurrentDOC = swApp.ActiveDoc' pobiera bieżący dokument

Ustaw swModel = swApp.ActiveDoc

Ustaw swConfigMgr = swModel.ConfigurationManager

Ustaw swDraw = swModel

Ustaw swView = swDraw.GetFirstView

Set swView = swView.GetNextView 'włącza/pobiera pierwszy widok dla właściwości niestandardowych

Set swRefDoc = swView.ReferencedDocument  ' Mamy teraz swRefDoc 3D rysunku

KOD = swRefDoc.GetCustomInfoValue("", "kod")

Zobacz też:

http://www.lynkoa.com/sites/default/files/questions/answer/30/10/2015/macro_pdf_reference.txt

1 polubienie

Dziękujemy .PL! Z drugiej strony mam problem, ponieważ mówi mi to, że zmienne nie są zdefiniowane i tak naprawdę nie wiem, jakiemu typowi odpowiadają we wszystkich tych przypadkach.

W swoim przypadku wystarczy wymienić:

KOD według NUMERO_DESSIN:

NUMERO_DESSIN= swRefDoc.GetCustomInfoValue("", "NUMERO_DESSIN") 'otrzymujemy właściwość NUMERO_DESSIN

Następnie musisz użyć tego varialbe NUMERO_DESSIN w drugim makra, aby zmienić nazwę swojego arkusza (na palce "plan")