Utwórz cylinder za pomocą skryptu Pythona spaceclaim

Witam 

Pytam Cię, ponieważ potrzebuję pomocy w stworzeniu cylindra za pomocą skryptu SpaceClaim przy użyciu języka Python.

Rzeczywiście, udało mi się stworzyć kulę za pomocą scrpit spaceclaim i chciałbym stworzyć cylinder za pomocą tego samego scrpitu.

Różnica w stosunku do kuli polega na tym, że należy jej podać promień i wysokość, podczas gdy promień jest wystarczający dla kuli (logiczne).

Udało mi się znaleźć wiele kodów do stworzenia sfery, ponieważ nie znam jeszcze kodowania specyficznego dla spaceclaim.

Więc nie rozumiem niektórych parametrów czy pól już zapisanych w spaceclaim jako "Frame.World" ...

Po stworzeniu kuli udało mi się ją zduplikować. Ale najpierw chciałbym stworzyć cylinder w ten sam sposób, a następnie powielić go w ten sam sposób.

Zamierzam zamieścić poniżej zrzut ekranu mojego skryptu dla sfery.

Jeśli ktoś ma pomysł, jak postępować, będę wdzięczny.

Z góry dziękuję za pomoc.

Dawid.

Witaj David

Jako, że w czasie wakacji nikt Wam nie odpowiada, nagle dręczy mnie pytanie, które dręczy mnie o nudzie.

Aby móc spać spokojnie w moim Ogrodzie Eden, zadaję wam następujące wężowe pytanie:

Mając tak nowoczesne i intuicyjne oprogramowanie jak SpaceClaim, jaki jest sens używania Pythona do generowania kształtów?

Zwłaszcza, jeśli planujesz uczynić cały element znacznie bardziej skomplikowanym niż cylinder, kula lub jabłko, które jest wynikiem wiedzy, jeśli kiedykolwiek istniało.
Czy miałbyś w SpaceClaim niebiański obraz drzewa stworzenia po operacji Pythona.

Pozdrowienia