Cze wszystkim
Muszę zrobić rurkę z podobizną korony na końcu pod Solidworks. Zaczęłam od zrobienia tuby, ale nie wiem po jakiej funkcji zastosować, aby móc wykonać tę koronę.
Jeśli masz rozwiązanie, bardzo dziękuję.
Kiki
Cze wszystkim
Muszę zrobić rurkę z podobizną korony na końcu pod Solidworks. Zaczęłam od zrobienia tuby, ale nie wiem po jakiej funkcji zastosować, aby móc wykonać tę koronę.
Jeśli masz rozwiązanie, bardzo dziękuję.
Kiki
Witam
Sprawdź, czy to może ci pomóc.
http://www.lynkoa.com/tutos/2d/comment-faire-une-virole-avec-un-bord-tombe-en-tolerie
Jeśli nie chcesz, aby był składany, wystarczy wyciąć szkic średnicy i użyć 4. funkcji od góry i lewej strony mojego zrzutu ekranu. W paskach, które są pionowe.
Jest to funkcja Brushed Boss/Base, a szkic będzie musiał zostać zamknięty, rurowy i z powrotem z grubością.
Witam
Masz funkcję Bossage/Swept Base, która powinna być w stanie to zrobić, ale będziesz musiał narysować szkic dla profilu, który chcesz wyciągnąć, oraz krzywą (która może być szkicem), która posłuży jako prowadnica.
Dimitri
Cześć Killian
Jaki rodzaj korony?
Pracuję w świecie wiercenia, mogę być czymś, co Ci pomoże.
Jey Jey powiedział:
Witam
Ciekawie byłoby wiedzieć, jaki rodzaj korony zdobyć. Jeśli jest to kołnierz bity (z odkształceniem rury), część tłoczona (z matrycą), część dodatkowa (spawanie) itp.
W przypadku samouczka na temat tulejki mam trochę problemów ze zrozumieniem środków użytych do wykonania tej części, przynajmniej do użycia wałka z wałkiem kształtowym ??
Miłego dnia wszystkim
Dokładnie to jest, p.guyader. Najpierw zwiń tuleję na normalnej giętarce, a następnie przechodzimy do giętarki rolkowej, którą zamykamy podczas toczenia.