Tworzenie pokoju z innego miejsca

Witam

Mam kawałek, który jest w jednym kawałku, teraz klient chce, żebym pociął ten kawałek na 2. Czy możemy wyodrębnić lub zapisać te "dwa" kawałki osobno, zachowując linki, jeśli to możliwe, ponieważ mam funkcje, które są wspólne dla obu elementów.

Albo muszę przerysować jedną część, a na drugiej ukrywam funkcje, żeby się nie pojawiła.

Dziękuję

Pozdrowienia 

Witam

Czy próbowałeś dodać konfiguracje do swojego pokoju?

W przeciwnym razie możesz podzielić swój element na kilka brył, a następnie wstawić je do nowego pomieszczenia. 

2 polubienia

Witam

Utworzysz dwie dodatkowe konfiguracje, więc będziesz mieć 3. Razem, rep1 i rep2, a następnie w konfiguracjach rep1 i 2 wykonujesz usuwanie materiału, aby mieć tylko tę część, którą chcesz w konfiguracjach...

5 polubień

Dobry wieczór

Odpowiedź ac cobra 427 wydaje mi się najlepsza.

Alternatywnie można utworzyć płaszczyznę przekroju lub powierzchnię przekroju, a następnie użyć opcji podziel, aby rozdzielić część na dwa pliki .sldprt powiązane z pierwszym plikiem części. Wszelkie zmiany w pliku źródłowym są odzwierciedlane w plikach pomocniczych, jeśli podział znajduje się na końcu drzewa tworzenia.

Pozdrowienia.

2 polubienia

Dobrym rozwiązaniem jest również podzielenie pomieszczenia i wykonanie 2 oddzielnych brył.

2 polubienia

Witam

Można zapisać bryły i utworzyć złożenie z części wielobryłowej.

Kliknij prawym przyciskiem myszy w widoku drzewa / pokaż obiekty / kliknij prawym przyciskiem myszy swoją część w widoku drzewa / zapisz obiekty. Ta funkcja utworzy dla Ciebie niepołączone części, a w razie potrzeby zespół zespolony. Wszelkie zmiany wprowadzone w oryginalnej części zostaną zaktualizowane dla innych zależnych części (wykonaj ctrl+q).

3 polubienia