Witam
Chciałbym utworzyć nową właściwość na mojej części, która byłaby kopią właściwości z listy części spawanych. (spawany jest tylko jeden element)
Chciałbym skopiować właściwość "Opis", którą widzimy poniżej
Chciałbym użyć opcji "Tworzenie właściwości w połączonym dokumencie" z SmartProperties, ponieważ mówi ona, że możliwe jest "przypisanie właściwości części do części części spawanej".

Nie wiem jednak co wypełnić w polu "właściwość do skopiowania", próbowałem wpisać Opis, ale to nie działa...
Musi istnieć sposób na określenie, skąd wziąć właściwość.
Dziękuję za pomoc
Witam
Nie masz umowy na wsparcie techniczne?
Witam;
Daj nam znać, które wersje oprogramowania są:
=>Wersja MycadTools?
Sprawdź, czy błąd nie jest częścią poprawki poniżej:
=>Wersja Solidworks?
Dodanie właściwości części spawanej jest możliwe tylko wtedy, gdy ta właściwość istnieje w części części spawanej
Jeśli w spawanym elemencie nie występują żadne właściwości, oznacza to, że nie ma żadnych właściwości, które zostały odzyskane.
W polu Opis potrzebna jest właściwość Opis w artykule dotyczącym części spawanych.
Tutaj, po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na mój artykuł, a następnie właściwość, znajduję właściwość DESCRIPTION dla mojego artykułu, a tym samym możliwość jej pobrania za pomocą smartproperties.
1 polubienie
myCAD v2025SP2.1
Oprogramowanie 2025 z dodatkiem SP3.0
właściwość istnieje, więc powinienem być w stanie ją pobrać, jednak właściwość " profile ", którą chcę utworzyć na poziomie pokoju, nie pojawia się po sprawdzeniu poprawności maski SmartProperties

Ponadto analiza @sbadenis , że konieczne jest również, aby lista części spawanych była aktualna.
Dodałbym, że warunki Smartproperties dotyczące odzyskania właściwości dokumentu, do którego się odwołuje, są nadal restrykcyjne.
-
Jeśli aktywnym dokumentem jest rysunek, właściwość jest pobierana z modelu 3D i przypisywana do rysunku.
-
Jeśli aktywny dokument jest częścią spawaną, a wybór dotyczy części spawanej, właściwość jest pobierana z modelu 3D i przypisywana do wybranej części spawanej.
-
Jeśli aktywny dokument jest częścią spawaną mechanicznie, a wybór jest częścią, właściwość jest pobierana z pierwszego artykułu części spawanej i przypisywana do dokumentu 3D.
-
Jeśli aktywny dokument jest zespołem, a wybór jest komponentem zespołu, właściwość zespołu jest pobierana i przypisywana do wybranego dokumentu.
W części można odzyskać tylko właściwość pierwszego artykułu spawanej części (a nawet wtedy nie jestem pewien, czy to działa w ten sposób, tekst nie jest w moich oczach zbyt jasny).
W przeciwnym razie jest to raczej odwrotna ścieżka (część do spawanej mechanicznie).
Przynajmniej tak zrozumiałem.
Prośba na infolinię jest prawdopodobnie konieczna...
1 polubienie
Ze swojej strony odzyskuję w ten sposób przepływ blachy, z drugiej strony arkusz = 1 sztuka u nas, więc nie ma wielu ciał, a zatem nie ma ryzyka wskazywania na inny korpus.
W Twoim przypadku kilka lamp, nie wiem jak ta funkcja się zachowuje.
I też nie jest to możliwe do przetestowania dla mnie, ponieważ każdy test wpływa na wszystkich innych rysowników (około 20).
Od Ciebie zależy, czy spróbujesz zadzwonić na infolinię, aby dowiedzieć się, czy jest to wykonalne w Twoim przypadku.
I podziel się z nami swoją opinią.
1 polubienie
W moim pokoju jest tylko jedna rurka, a nie kilka.
Skontaktowałem się z infolinią, czekam na odpowiedź.