Właśnie przerzuciłem się na Creo4 myśląc, że renderowanie będzie prostsze niż w 3 i cóż... PB jest rozwiązany, ponieważ PTC nawiązało współpracę z Keyshot, a zatem po prostu usunęło możliwość konfiguracji perspektywy i eksportu, chyba że kupisz keyshot. Wracam więc do creo3, aby spróbować rozwiązać mój problem.
Aby uzyskać poprawne odwzorowanie, mój klient prosi mnie o usunięcie odbicia na podłodze, ale nawet jeśli ustawię odbicie na 0 na kolorze podłogi, obraz sceny na ekranie pozostaje z ładnym lustrem.
Dziękuję za odpowiedź, jednak w opcji / Wyświetlanie modelu; Mam 8 parametrów, które mogę zaznaczyć/odznaczyć w sekcji parametrów modelu zacienionego, ale nic o odbiciu od podłoża???
Ponadto, wypuszczenie obrazu z relfexion przez "zapisane pod kopią" w tiff na przykład daje żałosny wynik.
Rozpakowanie modelu to dobra sztuczka, ale żegnajcie cienie.
Aby opcja została sprawdzona, nie ma już takiej możliwości w creo4 w miejscu wskazanym przez SB. Przepraszam, że nie wyraziłem się jasno co do faktu, że chciałbym zostać w creo4. Z drugiej strony, wprowadziło mnie to na tor i znajdujemy tę możliwość bezpośrednio poprzez modyfikację sceny (patrz PC).