Optymalizacja rozkroju

Witam

Czy optymalizacja rozkroju (mycadtols) może wykonać proces produkcji prętów w odniesieniu do zestawienia materiałów?

Moje potrzeby to: zgodnie znomenklaturą, aby móc wyjąć baton.

Jeśli masz jakieś inne rozwiązanie, jestem za tym.

Z góry dziękuję.

Oprogramowanie Opticut ;)

Dla mnie jest jednym z najlepszych!

Darmowe do 50 monet do optymalizacji.

5 polubień

Nigdy nie testowałem tego narzędzia...... Jeśli uważasz, że @Bart jednym z najlepszych, powinienem się temu przyjrzeć!!

Używam go w połączeniu z Excelem, usuwam wszystkie przepływy blach lub prętów, z etykietą, kodem kreskowym itp.

Gorąco polecam!

1 polubienie

Czy po pobraniu produktu jest to naprawdę "opticut, boole & partners"?

Tak, zgadza się.

Boole i partnerzy opticut

następnie pobierasz. Jeśli nie wprowadzisz klucza aktywacyjnego, otrzymasz wersję próbną bez ograniczeń czasowych, ale z ograniczeniem do 30 monet pamięci.

pobierz Ok!

Bart!

Z drugiej strony, czy przekonfigurowałeś formaty w opticut?

np.:  <Materiał>; <Szerokość>; <Wysokość>; <Odniesienie>; <Długość>; <Ilość>; <Liczba umieszczonych sztuk>; <Wskaźnik upadków>; <Wskaźnik spadku netto>; <Koszt netto>

Ponieważ pojawia się komunikat o błędzie: "-----.txt" lub "-----.xls" ma zły format.

ahahaha powiedział:

Trudno mi było to zrozumieć^^

Podczas gdy jest to bardzo proste.

Zasadniczo te pola (materiały, długość itp.) należy wypełnić, jeśli pracujesz z programem Excel lub jeśli wykonujesz eksport lub import.

W przypadku importu pliku CSV każde pole definiuje kolumnę w programie Excel

Jeśli umieścisz Materiał jako pierwszy, w programie Excel pierwsza kolumna musi wypełnić materiał.

A na eksport w etykietach lub innych to jest to samo delirium.

Jadę teraz do domu, ale jeśli potrzebujesz pomocy z konfiguracją, nie ma problemu ;)

Edycja: Jeśli wykonujesz przepływ przez Excela, musisz zapisać go w .csv średnika. I szanuj kolejność kolumn zgodnie ze wskazówkami w opcjach.

Załączam obraz opcji importu mojego panelu (tj. konfiguracji importu arkusza csv Excela dla prędkości)

opticut.png
1 polubienie

Witam

Odpowiadając na pierwotne pytanie, tak, Optymalizacja rozkroju umożliwia tworzenie prętów z jednego lub więcej zestawień materiałowych lub list przepływu SolidWorks.

@+

Witaj kojocie.

OK, więc czy byłoby możliwe jakieś wyjaśnienie?

Z góry dziękuję.

No właśnie, jakich?

Dowiedz się, jak zaimportować nomenklaturę "exel" lub "inną" na CuttingOptimization, aby wydobyć z niej pasek.

Z góry dziękuję

Ponownie

Nie jest do tego stworzony, narzędzie jest stworzone do bezpośredniej pracy z listami materiałów i listami przepływu SolidWorks.

@+

Czy samouczek jest po prostu idealny? czy średnia? , aby dowiedzieć się, jak korzystać z optymalizacji rozkroju.

1 polubienie

Krótka wycieczka po pomocy może dać ci wiele wskazówek.

Za czym tęsknisz?

@+

Dzień dobry

Cześć, Bart,

Chciałbym prosić o radę, jak rozwiązać problem z nieprawidłowym formatem eksportu.

Problem ten występuje podczas korzystania z procesów pocztowychlub biesse do eksportowania pliku.

Doceń twoją pomoc.

Dziękuję!

Nie wiem, jak to nazywasz, ale dla nas to jest kopanie.
Temat sięga 2015 roku.

Nie jestem pewien @Bart czy odpowie na ten stary temat.

Tak, przepraszam za tę nagłą odpowiedź, po 10 latach nici,

Próbowałem użyć oprogramowania, ale napotkałem problem.

Nie martw się, po prostu próbuję szczęścia.

Dziękuję.

1 polubienie