Cze wszystkim
Stoję przed problemem, ponieważ chciałbym stworzyć cylinder blaszany ale z nacięciem tego cylindra w kształcie.
W ogóle nie widzę, jak się do tego zabrać w blasze.
Jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem za tym.
Z góry dziękuję.
Fabian
Cze wszystkim
Stoję przed problemem, ponieważ chciałbym stworzyć cylinder blaszany ale z nacięciem tego cylindra w kształcie.
W ogóle nie widzę, jak się do tego zabrać w blasze.
Z góry dziękuję.
Fabian
Witam
Opierając się na tej samej sztuczce, rozkładanie cylindra nawiniętego w spiralę = równoległobok.
Utwórz rurę z blachą + rozkładanie + cięcie równoległoboku + funkcja ponownego gięcia.
Tylko funkcje konstrukcji blachowej.
arkusz spiralny. SLDPRT (122.0 KB)
Możliwe jest nawet przedłużenie śmigła o kilka obrotów.
Pozwala to oczywiście na wykonanie spłaszczenia do cięcia na MEP. Uważaj, aby nie nakładać się na twarze.
Witam
Wyobrażam sobie, że prześwit, który należy pozostawić, będzie zależał od rodzaju, które zostanie użyte. Jeśli chodzi o obróbkę skrawaniem i jeśli jest spawanie, oczywiście.
Witam wszystkich,
Wesołych Świąt Bożego Narodzenia dla was wszystkich, w załączeniu znajduje się kawałek z rozkładanej blachy z 2016 roku
Cylinder spiralny w wersji blaszanej. SLDPRT (212.3 KB)
Cze wszystkim
Przepraszam za tę spóźnioną odpowiedź, ale dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Fabian
Witam
Czy udało Ci się już sprawdzić, czy udało nam się rozwiązać Twój problem?
Witam
Myślałem, że odpowiedziałem, ale tak, dziękuję wszystkim, którzy byli w stanie zapewnić mi rozwiązanie.
Pozdrowienia.
Fabian
Witam
Konieczne jest również zdefiniowanie najlepszej odpowiedzi, aby zamknąć pytanie, a tym samym mieć lepszą czytelność dla tych, którzy mają to samo pytanie.