W programie DraftSight nie mogę wyświetlić obrazów wstawionych w oknie rysunku, ale mogę je wydrukować... Jak to zrobić?

Gdy wstawiam obraz za pomocą polecenia insert -reference image, wyświetlana jest tylko ramka obrazu. Nie mogę znaleźć polecenia, aby wyświetlić ten obraz w oknie rysunku. 

Zainstalowałem program DraftSight na innym komputerze i nie mam tego problemu. Na pewno jest problem z konfiguracją, ale który?

Z góry dziękuję za uwagi w tej sprawie!

A. Pręt

Witam 

Czy na obu stacjach roboczych masz to samo oprogramowanie do przeglądania obrazów itp.?

Czy kiedykolwiek próbowałeś zainstalować go ponownie na stacji roboczej lub nie działa???

1 polubienie

Wygląda na to, że jest to problem z przechowywaniem obrazu?

lub widok z przodu i z tyłu

@+ ;-)

Dziękuję za komentarz.

Na poście, który nie pokazuje zdjęcia, mam wersję V3R1.1 X64. Nie jest to najnowsza wersja, ale a priori mam te same wersje DraftSight na obu stacjach roboczych. Niestety, nie jestem dziś w stanie nad tym zapanować...

A +

Cóż, usunąłem i ponownie zainstalowałem program z 2015 roku (z samouczkiem z 2017 roku, bez którego się nie uruchomi).  Widzę teraz zdjęcie, ale jeśli zmienię powiększenie, zniknie. Muszę go ponownie aktywować za każdym razem za pomocą przełącznika tak - nie przezroczystości menu właściwości!!

Więcej informacji można znaleźć w załączonym pliku WORD.

draftsiaght_image.docx

Witam, w razie wątpliwości sprawdź dostępność aktualizacji systemu Windows i karty graficznej.

O ile na tym poziomie jest różnica między tymi 2 komputerami.

CDT

1 polubienie