W Solidworks 2021 Nie można zwymiarować szkicu i rysunku, wartości wymiarów nie są wyświetlane

Witam

Po całkowitym odinstalowaniu Solidworks za pomocą Total Uninstall, a następnie ponownym zainstalowaniu Solidworks 2021 SP0.

Nie mogę już cytować moich szkiców ani moich rysunków,

To samo dotyczy istniejącego pliku przed odinstalowaniem, wymiary szkicowane i rysunkowe już się nie pojawiają.

Ponadto, gdy wyciągam szkic z operacją dodania, solidworks ulega awarii.

Moduł Solidworks nie powiódł się; SLDRSU:00185258

Czy mógłbyś mi pomóc???

Czy istnieje pełne narzędzie do odinstalowywania SolidWorks, które umożliwia ponowną próbę nowej instalacji???

Dziękuję za odpowiedzi

Załączone zrzuty ekranu, szkic i rysunek z brakującymi wymiarami

solidworksaucunecotations.jpg

Witam

Wydaje mi się, że to kwestia rozmiaru czcionki w ustawieniach. W rozmiarze 1 jest niewidoczny, ale ocena jest ;-)

Ten temat był ostatnio poruszany, ale nie pamiętam, który kolega dał Solucję (niech mu jeszcze raz podziękowa)

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam 

Myślę, że to jest ten temat , do którego @Zozo_mp się odnosi, jeśli @cil dede_1 kiedykolwiek przez niego przejść.

Jeśli chodzi o bibliotekę dll, może ci to pomóc. 

Witam

Dziękuję za odpowiedź; Ale przepraszam, to nie o to chodzi, próbowałem tego w 1 po znalezieniu tego tematu na twoim forum przed podjęciem mojego pytania.

Robię kopię zapasową dysku systemowego i zamierzam ponownie zainstalować system Windows i całe oprogramowanie, aby wykonać zupełnie nową, w 100% czystą instalację

1 polubienie

Dobry wieczór

Czy masz ten problem dla wszystkich swoich plików, czy tylko jednego?

• -  Miałem już tego typu problem <DIM> w wymiarach już nie występował, było  to spowodowane problemami z prawami  w folderze C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\french 

• - A także przez uszkodzone biblioteki DLL

Można ponownie wygenerować następujący folder: C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english  przez kopiowanie i wklejanie, jeśli masz inne stacje robocze lub cleaner, naprawiając instalację.

kliknij przycisk Start >
Konfiguracja > Programy > Programy i funkcje.
2. Wybierz wersję SOLIDWORKS, którą chcesz naprawić, a następnie kliknąć
Modyfikować.
3. Na ekranie Witamy w Menedżerze instalacji SOLIDWORKS kliknąć
na Napraw instalację indywidualną (na tym komputerze).
4. Na ekranie Produkty do naprawy wybierz produkt do naprawy.
5. Wyłącz pozostałe produkty na ekranie.
6. Kliknij przycisk Napraw.

W przypadku instalacji administracyjnej przejdź do konsoli administracyjnej

CDLT powiedział:

Dzieje się tak we wszystkich plikach, nawet tych utworzonych przed ponowną instalacją.

Znalazłem tymczasowe rozwiązanie, całkowicie instalując ponownie system Windows 10, a następnie starą wersję SolidWorks.2020.SP0.Premium, która zadziałała.

ale jeśli zaktualizuję do SolidWorks.2021.SP4.1.Premium, wymiary nie będą już działać, ani w szkicach, ani na rysunkach.

Co myślisz???
Z góry dziękuję za odpowiedź.