Dziękuję za odpowiedź; Ale przepraszam, to nie o to chodzi, próbowałem tego w 1 po znalezieniu tego tematu na twoim forum przed podjęciem mojego pytania.
Robię kopię zapasową dysku systemowego i zamierzam ponownie zainstalować system Windows i całe oprogramowanie, aby wykonać zupełnie nową, w 100% czystą instalację
Czy masz ten problem dla wszystkich swoich plików, czy tylko jednego?
- Miałem już tego typu problem <DIM> w wymiarach już nie występował, było to spowodowane problemami z prawami w folderze C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\french
- A także przez uszkodzone biblioteki DLL
Można ponownie wygenerować następujący folder: C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\english przez kopiowanie i wklejanie, jeśli masz inne stacje robocze lub cleaner, naprawiając instalację.
kliknij przycisk Start > Konfiguracja > Programy > Programy i funkcje. 2. Wybierz wersję SOLIDWORKS, którą chcesz naprawić, a następnie kliknąć Modyfikować. 3. Na ekranie Witamy w Menedżerze instalacji SOLIDWORKS kliknąć na Napraw instalację indywidualną (na tym komputerze). 4. Na ekranie Produkty do naprawy wybierz produkt do naprawy. 5. Wyłącz pozostałe produkty na ekranie. 6. Kliknij przycisk Napraw.
W przypadku instalacji administracyjnej przejdź do konsoli administracyjnej
Dzieje się tak we wszystkich plikach, nawet tych utworzonych przed ponowną instalacją.
Znalazłem tymczasowe rozwiązanie, całkowicie instalując ponownie system Windows 10, a następnie starą wersję SolidWorks.2020.SP0.Premium, która zadziałała.
ale jeśli zaktualizuję do SolidWorks.2021.SP4.1.Premium, wymiary nie będą już działać, ani w szkicach, ani na rysunkach.