Jak skonfigurować opcję BOM w tabeli rodziny części? Dziękuję

Witam

Jestem w trakcie przerabiania przykręcanego regału dla mojej firmy. Tworząc konfiguracje dla różnych rozmiarów, podkładek itp.

Mam mały problem... Chciałbym utworzyć kolumnę w tabeli "rodzina części", w której mogę ustawić -> domyślnej opcji nazewnictwa: "Nazwa konfiguracji".

To ustawienie jest używane podczas wstawiania tabeli BOM w celu pokazania różnych konfiguracji używanych w złożeniu, a nie nazwy pliku.

Nie dokonując tej regulacji na początku (z powodu braku wiedzy na temat opcji), musiałbym wrócić do wszystkich konfiguracji, aby dokonać regulacji... Średni!!! (wiedząc, że skończyłem wszystkie pliki)

Z góry dziękuję za pomoc.

Wirginia

capture_decran_2020-09-11_082733.jpg

Witam 

Zobacz ten link między innymi

https://www.lynkoa.com/forum/import-export-formats-neutres/concat%C3%A9ner-du-texte-dans-les-familles-de-pi%C3%A8ces-solidworks

@+

Cześć, @vkneuss,

Myślę, że ta opcja jest podstawowa w Twoim szablonie dokumentu (tak jest u nas).  2 opcje: albo sprawdzasz to na wszystkich swoich konfiguracjach, albo w swojej nomenklaturze dodajesz kolumnę z właściwością sw- nazwa konfiguracji.

Niech Moc będzie z wami.

1 polubienie

Witam

Dlaczego nie dodać właściwości Sw-Configuration Name do tabeli BOM , zobacz PJ i zapisać tabelę jako

Cdlt powiedział:

propr_tavble.png
1 polubienie

Można to również zrobić w tabeli rodziny, tworząc nową właściwość  i kopiując pierwszą kolumnę, w której  znajdują się nazwy konfiguracji.