Przepraszam za powolność moich odpowiedzi, pracuję w tym samym czasie:(
Właśnie przetestowałem metodę resetowania @Lucas (nawiasem mówiąc, dzięki nie znałem tej metody ;)), wymiary pozostają przesunięte, nic do zrobienia, Dzięki tej metodzie Solidworks zresetował wszystkie swoje parametry do zera, ale nic się nie zmienia...
@opiep, owszem, podczas kręcenia wymiaru już się nie tuła, ale dzięki modyfikowaniu i remodyfikowaniu i remodyfikowaniu (dzięki klientowi ;p) mojej pracy zawsze jest górka, która po chwili "skacze"... A ponieważ robi to ze mną na wszystkich tworzonych przeze mnie elementach... Jest trochę ciężki^^
@jose, tak, próbowałem rekonstrukcji, nie działa:( (Mówisz o Ctrl+Q?)
W przykładzie monety, którą zamieściłem, wymiar 7000 jest rzeczywiście na płaszczyźnie (płaszczyźnie przedniej), ale wymiar 4000 i inne, które są lekko przesunięte, absolutnie nie... Trudno to zrozumieć...
Czy szkic A został ponownie zwymiarowany? Bo żadna ocena nie błądzi.
Na szkicu B, gdy weźmiemy "niedołączone/przesunięte" (no cóż te, które mają kwadrat), aby je ponownie przymocować, zmieniają one płaszczyznę (np. ta na prawo od wymiaru ee 7000 przechodzi z prostego do przodu widoku).
Jeśli otrzymasz odpowiedź z infolinii, poinformuj nas o tym.
Tak, od momentu, gdy wzgórze się przesunie, pozostaje takie, niezależnie od tego, czy szkic jest całkowicie ograniczony, czy nie. I nawet gdy muszę zmodyfikować szkic / sieć, nieuchronnie usuwam ograniczenia i zawsze jest moment, kiedy jest niebieski...
Cóż, według infolinii jest to błąd graficzny spowodowany przez mój komputer, ale nie mogli mi powiedzieć, skąd dokładnie się wziął, operator widzi ten pb po raz pierwszy, nie jest to błąd Solidworks (według niego)... Tak więc a priori nie ma nic do roboty, poza usunięciem pofałdowanych wybrzeży i odtworzeniem ich...
Wrócę do dyskusji, żeby Was uspokoić... :) Właśnie miałem dokładnie ten sam problem (patrz zdjęcie). W wirtualnym pokoju, który powielałem, uniezależniałem i modyfikowałem.
To tylko pokazuje, że to nie pochodzi z twojej pracy i nie jest to nowa rzecz w 2014 roku, jestem poniżej 2013 roku!!