Odsunięcie wymiarów w szkicu

Hmm, na pewno są błędy graficzne w SW, ale znacznie więcej od strony powierzchni, skomplikowane części itp.

W przypadku funkcji tak elementarnych jak boki na szkicu jestem sceptyczny...

Naprawdę niesamowite jest to, że nikt inny nie doświadcza tego problemu.

Lucas opublikował metodę resetowania, nadal nie działa?

3 polubienia

Przepraszam za powolność moich odpowiedzi, pracuję w tym samym czasie:(

Właśnie przetestowałem metodę resetowania @Lucas (nawiasem mówiąc, dzięki nie znałem tej metody ;)), wymiary pozostają przesunięte, nic do zrobienia, Dzięki tej metodzie Solidworks zresetował wszystkie swoje parametry do zera, ale nic się nie zmienia...

Na twoich stacjach roboczych jest ten sam błąd??

Cdt

Joss

Nie, żadnych błędów.

Czy próbowałeś przymusowej rekonstrukcji?

(Na pewno tak, ale czasami ludzie zapominają i to rozwiązuje wiele problemów ;)

2 polubienia

Właśnie otworzyłem twój pokój pod sw14 sp2.0

I rzeczywiście, szanse są wyrównane.

Podczas próby dołączenia oceny 4000 do końców, zaczyna się ona obok oceny 7000.

Z drugiej strony, kiedy ją fotografuje i otrzymuje szkic, już nie chodzi...

1 polubienie

@opiep, owszem, podczas kręcenia wymiaru już się nie tuła, ale dzięki modyfikowaniu i remodyfikowaniu i remodyfikowaniu (dzięki klientowi ;p) mojej pracy zawsze jest górka, która po chwili "skacze"... A ponieważ robi to ze mną na wszystkich tworzonych przeze mnie elementach... Jest trochę ciężki^^

@jose, tak, próbowałem rekonstrukcji, nie działa:(  (Mówisz o Ctrl+Q?)

Podobnie jak w przypadku OPIP27, kursy są wyrównane.

Inne rzeczy, które zauważyłem:

- kurs 700 pojawia się z okrągłymi "uchwytami", kurs 1700 z kwadratami

- Jeśli sprawię, że wymiary pojawią się poprzez dwukrotne kliknięcie na szkicu, wymiary będą zachowywać się normalnie.

Pytanie: Czy te wymiary są dołączone do płaszczyzny odniesienia?

1 polubienie

Nie, bardzo rzadko zawieszam żebra na planach ref, generalnie ograniczam swój punkt wyjścia do mojego pochodzenia i to wszystko...

Czy twoje kursy są zgodne z planem?

Wygląda to mniej więcej tak:

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/c_Dimensioning_3D_Sketch_on_Plane.htm

1 polubienie

Cóż, niektórzy tak, a niektórzy nie...

W przykładzie monety, którą zamieściłem, wymiar 7000 jest rzeczywiście na płaszczyźnie (płaszczyźnie przedniej), ale wymiar 4000 i inne, które są lekko przesunięte, absolutnie nie... Trudno to zrozumieć...

Czy szkic A został ponownie zwymiarowany? Bo żadna ocena nie błądzi. 

Na szkicu B, gdy weźmiemy "niedołączone/przesunięte" (no cóż te, które mają kwadrat), aby je ponownie przymocować, zmieniają one płaszczyznę (np. ta na prawo od wymiaru ee 7000 przechodzi z prostego do przodu widoku). 

Jeśli otrzymasz odpowiedź z infolinii, poinformuj nas o tym.

1 polubienie

Witam

@opiep, nie, nie przewymiarowałem szkicu A, w tym artykule tylko szkic B ma problemy z wymiarami.

Jeśli chodzi o infolinię, będę Was informować na bieżąco, ale chyba nie zadzwonię do niej dzisiaj, ostatnio jestem dość przeciążona:(

W każdym razie dziękuję za odpowiedzi i zaangażowanie ;)

Cdt

Joss

Witam

Pierwszą rzeczą, którą bym zrobił, to zmieniłbym szkic na: szkice, które nie są całkowicie ograniczone, zwykle nie są świetne.

Czy problem występuje zawsze, gdy wszystkie elementy szkicu 3D są całkowicie ograniczone?

Tak, od momentu, gdy wzgórze się przesunie, pozostaje takie, niezależnie od tego, czy szkic jest całkowicie ograniczony, czy nie. I nawet gdy muszę zmodyfikować szkic / sieć, nieuchronnie usuwam ograniczenia i zawsze jest moment, kiedy jest niebieski...

Cóż, według infolinii jest to błąd graficzny spowodowany przez mój komputer, ale nie mogli mi powiedzieć, skąd dokładnie się wziął, operator widzi ten pb po raz pierwszy, nie jest to błąd Solidworks (według niego)... Tak więc a priori nie ma nic do roboty, poza usunięciem pofałdowanych wybrzeży i odtworzeniem ich...

Lalilala...

Cdt

Joss

Cześć @Joss,

Wrócę do dyskusji, żeby Was uspokoić... :) Właśnie miałem dokładnie ten sam problem (patrz zdjęcie). W wirtualnym pokoju, który powielałem, uniezależniałem i modyfikowałem.

To tylko pokazuje, że to nie pochodzi z twojej pracy i nie jest to nowa rzecz w 2014 roku, jestem poniżej 2013 roku!!

Klasa A+

screenshot465.jpg