Dekonstrukcja w ruchu na 0,04 sekundy

Cze wszystkim

Mam problem z symulacją solidworks. Kiedy uruchamiam symulację modelu katapulty, model wchodzi w masę  od 0,04 sekundy do 0,08 sekundy.

Po tym czasie wszystko idzie normalnie, a obliczenia są przeprowadzane normalnie w czasie badania, który został skonfigurowany na 5 sekund.

Podczas symulacji wszystko idzie poprawnie, z wyjątkiem tych 4 setnych sekundy???

Czy jest to błąd solidworks?

Jest to denerwujące, ponieważ nie mogę użyć narzędzia do sprawdzenia, czy nie ma zakłóceń.

Załączam zdjęcia z symulacji

Dziękuję za pomoc

a_004_s.jpg

Witam

Prostym rozwiązaniem do przetestowania byłoby rozpoczęcie zaraz po, czyli przesuwając wszystkie (niebieskie romby) w prawo po momencie, w którym to nie działa.

Witam

Biorąc pod uwagę twój opis, przypomina mi to problem, który napotkałem. Dyskusja tutaj: http://www.lynkoa.com/forum/cao/probleme-animation

Spójrz na filmy na stronie 2, jeśli masz ten sam problem.

Był to SW13. W której wersji jesteś?

W rzeczywistości obliczenia zostały zakończone. Po prostu przechodzi przez tę fazę dekonstrukcji modelu, która zaczyna się w 0,04 sekundy i kończy na 0,08 sekundy. Po tym czasie model jest restrukturyzowany, a obliczenia symulacji są zakończone.

C

Tak, to jest solidworks 2013 i jestem w trybie analizy ruchu

Problem dekonstrukcji powtarza się i nie został rozwiązany, ale nie wpływa na efekt końcowy, na który nie ma wpływu. Błąd w kalkulatorze?,