Witam
Est_il możliwe jest wyświetlanie stopni swobody części w złożeniu?
Dziękuję.
Witam
Est_il możliwe jest wyświetlanie stopni swobody części w złożeniu?
Dziękuję.
Nie.
Możemy jednak sprawdzić, czy jest ona niedostatecznie ograniczona (przed nazwą części w menedżerze operacji znajduje się (-))
a jeśli jest nadmiernie ograniczony (SW sygnalizuje to kolorem czerwonym i komunikatem)
Więzy graniczne umożliwiają komponentom poruszanie się w granicach zakresu wartości ograniczeń odległości i kąta. Należy określić odległość lub kąt odjazdu oraz wartość maksymalną i minimalną.
Aby dodać ograniczenie obwiedni:
Do zespołu dodawane jest wiązanie DistanceLimit lub LimitAngle
.
Rada: należy unikać w przypadku ciężkich podzespołów
Z drugiej strony, na Ruchu możemy zobaczyć redundancje stopni swobody
To prawda, że jest to jedno z niewielu narzędzi, których brakuje mi w oprogramowaniu, podczas gdy istnieje w Inventorze.
Witam
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, niestety wyświetlanie stopni swobody nie powinno być możliwe. Rzeczywiście, stefbeno jest możliwe w Inventor i jest bardzo praktyczne, szkoda, że nie jest w oprogramowaniu.
Alan. ERP możesz szczegółowo (obrazy, ...) w sprawie zwolnień w ramach wniosku?
Miłego dnia
@leblanc masz też inną możliwość, jeśli tego chcesz
jest podwojenie części, która pierzi się za pomocą prawie przezroczystej lub przewodowej części
, aby ustawić go na jednym końcu boku (maksymalna strona )
i twój główny element w mini stronie
będziesz miał swoje 2 strony min max
@+ ;-)
Dzięki gt22, w rzeczywistości to, czego szukam, to coś takiego jak poniżej, co wskazuje stopnie swobody pozostające w zespole, wiem, że jest to możliwe na Inventor lub NX lub Catia nie wiem, ale prawdopodobnie jest to Inventor według stefbeno. Bardzo praktyczne jest zrobienie prezentacji z obrazami.