Wiem, że precyzja jest przeznaczona do obracania SW, ale jest dostępna w ciągu 1 miesiąca i kosztuje 1000 € więcej niż XPS
Moje pytania są zatem następujące : czy masz jakieś uwagi na temat XPS15, a w szczególności karty graficznej? Brak błędów wyświetlania z UHD?Myślę, że będę musiał zaktualizować SW15 do nowszego, prawda?
I tak, musisz zmienić wersję, ponieważ od tego czasu 2015 działa dobrze i stanie się przestarzały, to znaczy nie będzie już konserwacji, kończy się na 2017 roku, spójrz na powyższy link.
Problemem jest karta graficzna: GTX to karta do gry, która nie wie, jak interpretować instrukcje oprogramowania CAD (open GL). Więc zapłacisz (drogo) za kartę graficzną, która nie będzie używana przez system.
Jeśli chodzi o cenę, nie wiem, jakie masz opcje, ale mam raczej 300 € różnicy. Nawiasem mówiąc, mówisz o Precision 5540, ale jest nowa wersja, 5550. Jeśli chodzi o cenę, przy tych samych opcjach (i7, 16 GB RAM, 500 GB SSD), otrzymujemy na stronie Della: - Precyzja 5540: 1960€; - XPS 15: 2200€ (ale brak odpowiedniej karty graficznej, więc duże ryzyko dużego rozczarowania); - Precision 5550: 2400 € (Quadro T1000) / 2500 € (Quadro T2000).
Osobiście, jeśli jesteś przyzwyczajony do tego, aby Twój sprzęt był trwały i masz budżet, nie zadałbym zbyt wiele pytania.
W przypadku zmiany wersji jest to nieco bardziej złożone. - Zakładam, że nie masz umowy serwisowej? W związku z tym będziesz musiał zapłacić równowartość ceny licencji. Należy przeprowadzić refleksję ze sprzedawcą na temat różnych możliwych opcji. - SW15 jest z pewnością kompatybilny z W10, ale jest to pierwsza wersja (i nadal tylko z SP5), która to robi, więc wyraźnie nie jest zoptymalizowana. - Jak powiedział @A.R, SW nie jest już utrzymywany, ale nie będąc w ramach umowy, nie przeszkadzało ci to bardziej. Pytanie brzmi: czy miałeś jakieś irytujące/blokujące błędy?