Stworzyłem wiele konfiguracji w pokoju, ale chciałbym móc je lepiej skategoryzować.
Ja bym chciał wykorzystać zasadę konfiguracji pochodnych do tworzenia "rodzin" konfiguracji. Niestety nie mogę ręcznie przenieść jednej konfiguracji do drugiej, aby stała się konfiguracją pochodną. Wiem, jak stworzyć konfigurację pochodną, ale chciałbym uniknąć ponownego tworzenia wszystkich konfiguracji, które właśnie wypełniłem, i utraty właściwości każdej z nich.
Chciałbym więc wiedzieć, czy ktoś zna manipulację, która pozwala łatwo grupować konfiguracje.
Może to być możliwe, przechodząc przez rodzinę części (utwórz rodzinę części automatycznie zgodnie z obecnymi konfiguracjami i zhakuj ją, aby przekształcić konfiguracje w konfiguracje pochodne), ale problem polega na tym, że jeśli twoja część jest używana w złożeniach pod różnymi konfiguracjami, obawiam się, że konfiguracje, które trafiłyby do konfiguracji pochodnych, nie będą brane pod uwagę... być widocznym.
Zrób kopię zapasową swojego pliku przed modyfikacją, a następnie skopiuj wklej do pliku Excel, aby wprowadzić modyfikacje w konfiguracji pochodnej i moim zdaniem, jeśli nazwa konfiguracji pochodnych pozostaje taka sama jak wcześniej, nawet Twój stary zespół powinien znaleźć swoje małe. a w najgorszym przypadku przywracasz kopię zapasową