Cze wszystkim
W ramach intensywnego korzystania ze wspólnych plików między kilkoma maszynami, chcę przenieść złożenia i części do innych folderów:
Albo z folderów podrzędnych do folderu bieżącego.
Lub inne foldery w przechowalni PDM.
Zrobiłem to już przenosząc zestawy do folderu podrzędnego (dla mnie był to najłatwiejszy przypadek, aby utrzymać go na właściwym torze) i zdałem sobie sprawę, że moje maszyny straciły całą masę referencji i nie mogły znaleźć komponentów.
Czy w 2 wyżej wymienionych przypadkach jest coś do zrobienia/odhaczenia, aby działało dobrze?
Chciałbym zwrócić uwagę, że moje maszyny oczywiście nie zostały wydobyte, ponieważ byłoby to żmudne.
Z niecierpliwością czekam na Twój powrót i dziękuję,
Juliański
Witam
Właśnie to wszystko przeczytałem. Czy jednak spowoduje to aktualizację ścieżki przenoszonego komponentu dla wszystkich zestawów korzystających z tego pliku jednocześnie?
Nie jestem pewien...
Nie mam już pod ręką PDM, aby przeprowadzić testy, wybierając kilka zestawów przed uruchomieniem narzędzia do aktualizacji referencji.
Witam
Jeśli korzystasz z narzędzia zintegrowanego z PDM, zwykle nie ma problemu (chyba że korzystasz z wirtualnych podzespołów):

Zasadniczo posiadanie plików w EPDM i plików poza nim jest złym pomysłem: narzędzia do kopiowania lub przenoszenia mogą nie działać / działać nieprawidłowo.
2 polubienia
Aby przenieść pliki SolidWorks z jednego folderu do drugiego, można użyć polecenia Przenieś w Eksploratorze plików Windows lub Eksploratorze plików w okienku zadań SolidWorks Alternatywnie, można przeprowadzić test porównawczy narzędzia Przesuń drzewo w SOLIDWORKS PDM lub funkcji « Spakuj i Przenieś » do przenoszenia plików, uwzględniając również powiązane odniesienia, W Eksploratorze plików systemu Windows można kliknąć prawym przyciskiem myszy nazwę pliku i wyświetlić menu SOLIDWORKS na liście** . Jeśli menu SOLIDWORKS nie jest widoczne na liście, może być konieczne kliknięcie przycisku "Pokaż więcej opcji. Wewnątrz menu SOLIDWORKS znajduje się sześć dodatkowych opcji: Otwórz, Spakuj i przenieś, Zmień nazwę, Zamień, Przenieś i Lokalizacje plików.