Witam
Małe pytanie (może to głupie): Czy możliwe jest przesunięcie komponentu zespołu, który został wstawiony w początku układu współrzędnych (poprzez bezpośrednią walidację wstawienia)?
A jeśli tak, to jak to zrobić? ;)
Pozdrowienia
Joss
Witam
Małe pytanie (może to głupie): Czy możliwe jest przesunięcie komponentu zespołu, który został wstawiony w początku układu współrzędnych (poprzez bezpośrednią walidację wstawienia)?
A jeśli tak, to jak to zrobić? ;)
Pozdrowienia
Joss
klikając prawym przyciskiem myszy komponent w drzewie tworzenia i wybierając funkcję Free.
Przed wstawionym komponentem powinien znajdować się znak "(F)": co oznacza, że jest on nieruchomy.
Kliknij prawym przyciskiem myszy w drzewie na danym komponencie i wybierz zwolnienie: oto jest, wolny, możesz go ograniczyć, jak chcesz.
@Joss.G: Nie ma głupich pytań!!
:s
Dziękuję @pascal, mam wrażenie, że moje pytanie rzeczywiście było dość głupie ;p
Wybaczcie, jest poniedziałkowy poranek ;)
Pytanie nie jest głupie.
Jeśli nie zauważysz litery (F) przed komponentem lub nie wiesz, czemu odpowiada, możesz poszukać przez chwilę.
Tak, w moim przypadku próbowałem go uwolnić, ale w rzeczywistości był to podzespół i nie poszedłem wystarczająco daleko w górę drzewa.
Cdt
Joss