Niemożliwa rozłożona blacha

Witam, mam problem podczas tworzenia części arkusza blachy w Solidworks, nie mogę się rozłożyć, pojawia się błąd "Zagięcie może zostać scalone z inną warstwą". Nie wiem, jak rozwiązać ten problem, rozłożenie tego elementu może być niewykonalne?

Część 3.SLDPRT

Witam

Właśnie spojrzałem na twoją część i to twoja funkcja Swept Bent1 Sheet powoduje błąd twojej części. Aby Twoja część rozwijała się wraz ze zgięciem bocznym, musisz usunąć funkcję Swept Bent1 Sheet Sheet. Zmniejsz górne zagięcie o 5 mm z każdej strony, a następnie utwórz Arkusz Składany na Krawędzi, gdzie usunąłeś funkcję Zamiatany składany arkusz1 o promieniu 79,5, a następnie długość arkusza złożonego na ślepo i 85,5 oraz w pozycji złożonego arkusza i środkowego (wygina się na zewnątrz) i tam twój kawałek się rozłoży. Jestem poniżej 2020 roku, inaczej dołączyłbym do pokoju.

3 polubienia

Dziękuję ac cobra za odpowiedź, ale nie chcę zmniejszać mojego górnego zagięcia o 5 mm z każdej strony, a także nie chcę zagniecenia na krawędzi, ponieważ chcę uzyskać rozłożony, jak na załączonym obrazku.

deplie.png

tak to wygląda po rozłożeniu zobacz PJ

deplie_de_tole_impossible.jpg
2 polubienia

Przeprojektowałem go w 2016 roku, aby go wysłać

piece3_ac_cobra_427.sldprt
1 polubienie

Dobra widzę, skąd wziął się mój błąd, bardzo dziękuję ac cobra 427 

1 polubienie

Witam

Mam błąd z mojej strony, jeśli jest przymocowany, gdy go rozkładam, dodaje materiał w miejscu fałd, normalnie lub nie 

czy mógłbyś mi pomóc proszę 

2117980.sldprt

Dziękuję za utworzenie tematu, a nie za odkopywanie starego tematu. Będziesz mieć więcej odpowiedzi, a zrzut ekranu pomaga w temacie dla tych, którzy nie mają tej samej wersji oprogramowania.

1 polubienie