Witam
Mam trochę kłopotów z generowaniem rozwinięcia ciała, próbowałem wielu technik a w szczególności tej, którą opanowuję najlepiej "wstaw fałdę" w pracy z blachą, ale zawsze wraca mi "nie znaleziono fałdy"
Jeśli ktoś może znaleźć rozwiązanie i techniczne jestem zainteresowany, dziękuję
IMPORTE1. SLDPRT (63.9 KB)
1 polubienie
Witam
Która wersja jest pod tobą i czy możesz umieścić sitodruki, ponieważ nie wszyscy mamy tę samą wersję i KROK
Jestem w wersji 2020 i oto krok, dziękuję za pomoc
IMPORTE1. Oczyszczalnia ścieków (51.8 KB)
Oto praca, którą stworzyłem w 2016 roku. Musielibyśmy przejść przez fałdę przejściową
IMPORTE1 Ac cobra 427.SLDPRT (101.1 KB)
super! Dziękuję, próbowałem, ale nie mogłem stworzyć szkicu profilu, za pomocą jakiej funkcji byłeś w stanie wykonać operację STP?
W rzeczywistości musisz utworzyć niską i wysoką płaszczyznę, aby określić wysokość i umieścić na tych płaszczyznach łuki okręgów o pożądanym profilu, a po wykonaniu dwóch szkiców wybierz je w drzewie tworzenia i kliknij funkcję zagięć przejściowych
Rozumiem, postaram się odtworzyć twoją metodę! Dziękuję za reakcję ac_cobra_427, problem rozwiązany.
1 polubienie
problem polega na tym, że jest to oczyszczalnia ścieków (nawet . PRT jest częścią importowaną) ... Tak więc trudno będzie ci powiedzieć, gdzie coś idzie nie tak w twoich obowiązkach.
Z drugiej strony, co z tego widzę
- Jest to walcowana blacha
- masz 2 różne szprychy między górą a dołem
Wydaje mi się więc, że możliwość jego rozłożenia jest skompromitowana 
Edycja: nie jest wystarczająco szybki przeciwko @ac_cobra_427 ^^
Wszystko, co musisz zrobić, to zweryfikować odpowiedź, która pomogła Ci rozwiązać problem