Rozłożony za pomocą wkładki fałdy - Nie znaleziono zagięcia

Witam

Mam trochę kłopotów z generowaniem rozwinięcia ciała, próbowałem wielu technik a w szczególności tej, którą opanowuję najlepiej "wstaw fałdę" w pracy z blachą, ale zawsze wraca mi "nie znaleziono fałdy"

Jeśli ktoś może znaleźć rozwiązanie i techniczne jestem zainteresowany, dziękuję

IMPORTE1. SLDPRT (63.9 KB)

1 polubienie

Witam

Która wersja jest pod tobą i czy możesz umieścić sitodruki, ponieważ nie wszyscy mamy tę samą wersję i KROK

Jestem w wersji 2020 i oto krok, dziękuję za pomoc

IMPORTE1. Oczyszczalnia ścieków (51.8 KB)

Oto praca, którą stworzyłem w 2016 roku. Musielibyśmy przejść przez fałdę przejściową
IMPORTE1 Ac cobra 427.SLDPRT (101.1 KB)

super! Dziękuję, próbowałem, ale nie mogłem stworzyć szkicu profilu, za pomocą jakiej funkcji byłeś w stanie wykonać operację STP?

W rzeczywistości musisz utworzyć niską i wysoką płaszczyznę, aby określić wysokość i umieścić na tych płaszczyznach łuki okręgów o pożądanym profilu, a po wykonaniu dwóch szkiców wybierz je w drzewie tworzenia i kliknij funkcję zagięć przejściowych

Rozumiem, postaram się odtworzyć twoją metodę! Dziękuję za reakcję ac_cobra_427, problem rozwiązany.

1 polubienie

problem polega na tym, że jest to oczyszczalnia ścieków (nawet . PRT jest częścią importowaną) ... Tak więc trudno będzie ci powiedzieć, gdzie coś idzie nie tak w twoich obowiązkach.

Z drugiej strony, co z tego widzę

1. Jest to walcowana blacha
  2. masz 2 różne szprychy między górą a dołem

Wydaje mi się więc, że możliwość jego rozłożenia jest skompromitowana :slight_smile:

Edycja: nie jest wystarczająco szybki przeciwko @ac_cobra_427 ^^

Wszystko, co musisz zrobić, to zweryfikować odpowiedź, która pomogła Ci rozwiązać problem