Rozkładanie niezrozumiałej blachy

Dobry wieczór wszystkim

Tu znowu jestem z  inną metodą na próbę zbudowania kuli a raczej kuli dyskotekowej, nie mogę wyciągnąć foldera godnego nazwy dla tego kawałka blachy po 2 usunięciu materiału

Nie ma problemu, chciałbym również wydrukować tekst, a następnie  usunąć materiał, aby go przebić podążając za tekstem, czy dałem się zrozumieć? Cóż, dużo pytań, w końcu dziękuję, jeśli są odpowiedzi, umieściłem zrzut ekranu.

Marco

capture_decran_15.png

Jeśli rozłożone osoby zaczną być niezrozumiałe, ciężko będzie ich nagiąć do naszej woli ;-) ;-)

Nie uderzaj w głowę  !!      W każdym razie jestem daleko ;-)

1 polubienie

Hello@Marco42

Czy możesz opublikować swój kawałek z głównymi wymiarami.
Myślę, że powinieneś użyć metody proponowanej kilkakrotnie przez @ac kobrę (tak mi się wydaje), która polega na rozpoczęciu od cylindra lub części cylindra, którą dość łatwo spłaszczyć.
Z drugiej strony, jeśli chcesz części wklęsłe, nie jest to możliwe w przypadku SW.
Jeśli są to fragmenty cylindra "lustra kul dyskotekowych są płaskie", wówczas metoda naszego wybitnego kolegi wydaje mi się właściwym rozwiązaniem.

Pozdrowienia

3 polubienia

Witam

Czy możesz udostępnić swój pokój, abyśmy mogli rzucić okiem...

Dobry wieczór wszystkim

Plik umieszczam w załączniku, usuwając materiał N10 rozkładając się odbywa się normalnie, dziękuję za odpowiedzi.

Marco

sfera-wieloczęściowa-3.sldprt

Witam

Aby móc rozłożyć swój element, ten SI potrzebuje płaskiej powierzchni, wystarczy nawet kilka 0,01 mm.

Jak mówi @Pierre S w twoim usuwaniu materiału 10 zamiast 0 na końcówce kładziesz 0,0001 i działa.