Rozwijanie śmigła - SOLIDWORKS

Witam

Jestem w impace, muszę zrobić stożkowe śmigło o stałym kącie 30° (co oznacza, że skok jest zmienny w zależności od mojej średnicy)

Po wielu testach w końcu udało mi się zrobić to w 3D (z kątem wahającym się od 26 do 33°), tworząc powierzchnię między dwiema krzywymi, a następnie ją pogrubiając.

Chciałbym teraz móc rozłożyć tę część, aby ją wykonać, problem: solidwoks mi na to nie pozwala.

Czy masz rozwiązanie, które pozwoli mi rozłożyć moje śmigło?

helice_maquette_cone.sldprt

Witam

Istnieje samouczek na ten temat:

http://www.lynkoa.com/store/fr/tutos-formations/tutos/mise-a-plat-d-une-surface-helicoidale.html

2 polubienia

Witam

Myślę, że w Twoim przypadku funkcja warstwy przejściowej ze sterowaniem śmigłem byłaby nikel !!!

Patrzę na to!

3 polubienia

Trochę się pospieszyłem z weryfikacją mojego problemu... Nie widziałem samouczka, dziękuję za to, z drugiej strony nie mam możliwości rozłożenia... Bonton pozostaje w stanie nietrzeźwości

Oto przykład!

sw01.sldprt powiedział:
2 polubienia

@ Dawid Cześć

Nie widzimy Twojego przykładu?

@+.............

1 polubienie

Dziękuję David, ale jestem w wersji z 2011 roku, nie mogę otworzyć twojego przykładu.

Cóż, w rzeczywistości działa tip top, dziękuję za szybką odpowiedź.

Aby mieć dostęp do trybu rozkładania, wystarczyło go aktywować w drzewie....... :'(

Podgląd ekranu, więc może ci to pomoże!!

Narysuj 2 śmigła "prowadzące" (wewnątrz i na zewnątrz)

Przejście fałd i wypełnienie swojej grubości. ( ( Uważaj, aby materiał nie krzyżował się ze sobą po rozłożeniu )

sw02.jpg
2 polubienia