Witam
Nie mogę zmieścić wymiaru roboczego szefa w moim eurodeputowanym. Czy ktoś może mi przypomnieć, jak to zrobić?
Wybrzeże nie jest w żadnym widoku. Kiedy próbuję wstawić obiekty modelu, sw mówi mi, że nie ma ich (próbowałem też z ukrytymi opcjami...)
Info: jest na SW12.
OPP
bart
2
Witam, czy zajrzałeś do zakładki widoku, czy nie był ukryty?
1 polubienie
bart
3
Dołącz zdjęcie, które można zobaczyć
Dziękuję
Jeśli chodzi o zakładkę wyświetlania, myślę, że pytasz, czy jest dobrze oznaczona dla MEP?
Tak, jest dobrze zaznaczony dla MEP w modelu 3D.
Na rysunku wymiar jest dodawany poprzez wykonanie szkicu pionowego i ręczne dodanie wymiaru w instalacji.
2014-03-07_depouille_mep.png
Modyfikacja mojego pb:W rzeczywistości nie widziałem, aby sw wstawił wymiar, ale w widoku iso.
Więc teraz usuwam go (ponieważ przenoszenie nie działa) i próbuję go ponownie zaimportować do widoku, który mnie interesuje. Ale nie ma mowy.
Próbuję ustawić wymiar w widoku z przodu, ale po południowej stronie krawędzi, a nie na powierzchni. I nie mogę tego zrobić dobrze.
Ktoś ma pomysł?
Spróbuj przesunąć go za pomocą CTRL lub ALT. Czasami działa tylko jeden z nich.
W takim przypadku rozwiązaniem jest narysowanie niektórych krawędzi (na rysunku) na tych w 3D i zwymiarowanie tych krawędzi.
Wiem, że nie jest to świetne, ale jest to wyjście...
Czemu odpowiada alt?
W przeciwnym razie kontrola lub przesunięcie nic nie dają.
Wybrzeże wydaje się widziane z przodu lub prosto, ale w "dziwnym"...
2014-03-07_depouille_mep.png
Czy jest to ciało na Usuwaniu Materiału czy na Bossage?
@ benoit.if: jest rozebrany na szefie.
2014-03-07_depouille_mep_-3.png
Niestety wydaje się, że jest to sposób na wypłynięcie dla SW (metoda amerykańska?), odtworzyłem go na SW13.
Tak więc jedynym wyjściem jest to, co zasugerowałem powyżej: przerysuj rysunek na 3D, aby uzyskać spójny wymiar!
Do drugiego zdjęcia wstawiłem pierwszy, przepraszam, jest piątek...
2014-03-07_depouille_mep_-2.png
Na pierwszy rzut oka wydaje się to dziwne, ale jaki jest kształt szefa widziany z góry? Czy przyjmuje wymiar pod kątem?
Uzyskany kształt jest piramidalny, a wymiar umieszczony na krawędzi w mep zgodnie z pozycją, którą umieszcza na widoku iso.
Ale nie w 3D w pokoju...
2014-03-07_depouille_mep_-4.png
Kiedy mierzysz kąt, masz 20°?
Moją prostą odpowiedzią będzie stwierdzenie, że jest błąd...
Aby znaleźć rozwiązanie problemu, zobacz moje odpowiedzi powyżej
Przykro mi, że kończę tydzień w ten sposób, bez żadnego prawdziwego rozwiązania! ;)
gt22
16
A jeśli zrobisz automatyczną ocenę, jak to wygląda
@+ ;-)
@gt22: czyli? Czy możesz sprecyzować, jaką manipulację chcesz, abym wykonał?
gt22
19
OPPIC27
7 marzec, 2014 - 16:27 | /!\ Zgłoś nadużycie
@gt22: czyli? Czy możesz sprecyzować, jaką manipulację chcesz, abym wykonał?
Obejrzyj ten samouczek
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/outil-de-cotation-dans-les-mises-en-plan
@+ ;-)