Sporządzono projekt dotyczący europosła

Witam

Nie mogę zmieścić wymiaru roboczego szefa w moim eurodeputowanym. Czy ktoś może mi przypomnieć, jak to zrobić?

Wybrzeże nie jest w żadnym widoku. Kiedy próbuję wstawić obiekty modelu, sw mówi mi, że nie ma ich (próbowałem też z ukrytymi opcjami...)

Info: jest na SW12.

OPP

Witam, czy zajrzałeś do zakładki widoku, czy nie był ukryty?

1 polubienie

Dołącz zdjęcie, które można zobaczyć

Dziękuję

Jeśli chodzi o zakładkę wyświetlania, myślę, że pytasz, czy jest dobrze oznaczona dla MEP?

Tak, jest dobrze zaznaczony dla MEP w modelu 3D.

Na rysunku wymiar jest dodawany poprzez wykonanie szkicu pionowego i ręczne dodanie wymiaru w instalacji.

2014-03-07_depouille_mep.png

Modyfikacja mojego pb:W rzeczywistości nie widziałem, aby sw wstawił wymiar, ale w widoku iso.

Więc teraz usuwam go (ponieważ przenoszenie nie działa) i próbuję go ponownie zaimportować do widoku, który mnie interesuje. Ale nie ma mowy.

Próbuję ustawić wymiar w widoku z przodu, ale po południowej stronie krawędzi, a nie na powierzchni. I nie mogę tego zrobić dobrze.

Ktoś ma pomysł?

Spróbuj przesunąć go za pomocą CTRL lub ALT. Czasami działa tylko jeden z nich.

W takim przypadku rozwiązaniem jest narysowanie niektórych krawędzi (na rysunku) na tych w 3D i zwymiarowanie tych krawędzi.

Wiem, że nie jest to świetne, ale jest to wyjście...

Czemu odpowiada alt?

W przeciwnym razie kontrola lub przesunięcie nic nie dają.

Wybrzeże wydaje się widziane z przodu lub prosto, ale w "dziwnym"...

2014-03-07_depouille_mep.png

Czy jest to ciało na Usuwaniu Materiału czy na Bossage?

@ benoit.if: jest rozebrany na szefie.

2014-03-07_depouille_mep_-3.png

Niestety wydaje się, że jest to sposób na wypłynięcie dla SW (metoda amerykańska?), odtworzyłem go na SW13.

Tak więc jedynym wyjściem jest to, co zasugerowałem powyżej: przerysuj rysunek na 3D, aby uzyskać spójny wymiar!

Do drugiego zdjęcia wstawiłem pierwszy, przepraszam, jest piątek...

2014-03-07_depouille_mep_-2.png

Na pierwszy rzut oka wydaje się to dziwne, ale jaki jest kształt szefa widziany z góry? Czy przyjmuje wymiar pod kątem?

Uzyskany kształt jest piramidalny, a wymiar umieszczony na krawędzi w mep zgodnie z pozycją, którą umieszcza na widoku iso.

Ale nie w 3D w pokoju...

2014-03-07_depouille_mep_-4.png

Kiedy mierzysz kąt, masz 20°?

Moją prostą odpowiedzią będzie stwierdzenie, że jest błąd...

Aby znaleźć rozwiązanie problemu, zobacz moje odpowiedzi powyżej

Przykro mi, że kończę tydzień w ten sposób, bez żadnego prawdziwego rozwiązania! ;)

A jeśli zrobisz automatyczną ocenę, jak to wygląda

@+ ;-)

@gt22: czyli? Czy możesz sprecyzować, jaką manipulację chcesz, abym wykonał?

@benoit.lf: Tak, jest 20°. (jest na pierwszym zdjęciu na wszelki wypadek, gdy robię szkic i ręcznie ponownie wymiaruję kąt)

OPPIC27

7 marzec, 2014 - 16:27 | /!\ Zgłoś nadużycie

@gt22: czyli? Czy możesz sprecyzować, jaką manipulację chcesz, abym wykonał?

Obejrzyj ten samouczek

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/outil-de-cotation-dans-les-mises-en-plan

@+ ;-)