Części są wyświetlane jako kostki podczas poruszania się po złożeniu Solidworks 2018

Witam

W niektórych zespołach części są wyświetlane jako kostki podczas poruszania się po złożeniu.

Starałem się obniżyć jakość wyświetlania części

Próbowałem skonfigurować podzespoły w speedpacku

Może to poprawić wynik

Jakie inne ustawienia mogę wprowadzić , aby usunąć ten problem z wyświetlaniem?

Philippe

fixe.jpg
en_mouvement.jpg

Witaj Philippe,

Nie mam już wersji 2018, mam 2020 SP5, spróbuj odznaczyć wyświetlanie "kostki wizualizacji".

Zobacz załączony zrzut ekranu:

2022-08-19_154852.jpg

Witam

Jest to normalne zachowanie Sw w dużych złożeniach: usuwanie małych części i bloków zawierających duże części, o ile poruszasz myszą. SW wykonuje obliczenia tylko wtedy, gdy widok jest "nieruchomy".

Musisz przekopać się przez opcje montażu i duże złożenia, aby przejechać z kombinacji części, SW używa tego trybu awaryjnego.

2 polubienia

Witam

Dziękuję za odpowiedzi

Odznaczyłem wyświetlanie "kostki wizualizacji"     ->    Brak efektu

Odznaczyłem zarządzanie dużymi złożeniami (to nie jest duży montaż)  -> bez efektu

Wydaje się, że problemem jest sterownik karty graficznej

Patrzę w tę stronę...

1 polubienie

Witam

Sprawdź to: opcje/montaż/otwieranie złożonego złożenia.

Mieliśmy problem polegający na tym, że podczas instalacji nowej wersji numer komponentu był ustawiony na 63 (lub coś w tym stylu) i nagle mieliśmy te same problemy, co Ty.

Ustawiliśmy go na 3000 dla trybu światła i odznaczyliśmy zarządzanie dużymi projektami (u nas bezużyteczne)

1 polubienie

Witam

Próbowałem zmienić te wartości lub odznaczyć te opcje

Brak wpływu na wygląd części w formie sześcianu

??

Witam

Właśnie zauważyłem, że wciśnięcie "alt" podczas poruszania się po zespole powoduje, że dynamiczne wyświetlanie jest normalne.

Jak ustawić Soliworks, aby digital signage był normalny bez naciskania "alt"?

Witam 

Myślę, że nie chodzi o to, aby obniżyć jakość wyświetlania, ale raczej ją zwiększyć, aby objąć stosunkowo drobne szczegóły ;)

Ze swojej strony udało mi się emulować twój problem, grając na tych dwóch opcjach:

Próba zmiany

• Generowanie krzywych (zawsze dla każdego cieniowanego modelu).
  • Poziom szczegółowości (wyłącz). 

Jeśli chodzi o skróty, znalazłem to