Czy możliwe jest stworzenie fikcyjnej obróbki (cechy), która nie pojawia się na rysunkach? Lub wybrać wiele elementów w złożeniu, które mają zostać wyłączone podczas drukowania rysunków?
Tak przy użyciu konfiguracji
Przed obróbką i po obróbce.
Witam
Tak, to możliwe. Musisz utworzyć folder ze wszystkimi funkcjami, które chcesz usunąć, pozostawiając je aktywne, a następnie utworzyć konfigurację i tam usunąć folder, klikając lewym przyciskiem myszy i usuwając.
Dzięki za radę, ale nie mogę utworzyć folderu, wybierając funkcje (które mają tę samą nazwę w różnych pokojach)
.
W przeciwnym razie szukam rozwiązania, aby wybrać za pomocą 1 kliknięcia funkcje o tej samej nazwie. Znalazłem w pomocy funkcję Szukaj/Modyfikuj/Usuń z ikoną z lornetką na pasku narzędzi "Ouitls", ale nie mogę znaleźć ikony. Korzystam z wersji SolidWorks 2015
Musisz kliknąć funkcję lewym przyciskiem myszy, a pojawi się "Dodaj nowy folder". Następnie zmieniasz nazwę pliku SVT na funkcje, które są dostępne. Aby dodać funkcje, musisz rozwinąć folder i przeciągnąć inne funkcje, które chcesz do niego dodać.
ajout_dun_dossier.pptx
Witam
Moim zdaniem najprostszym sposobem jest skorzystanie z filtra wyboru:
http://help.solidworks.com/2012/french/SolidWorks/sldworks/Filtering_the_FeatureManager_Design_Tree_in_Assemblies.htm
Wpisując nazwę funkcji, wszystkie zostaną wyświetlone.
Następnie, zaznaczając je wszystkie (albo przez CTRL + kliknięcie na każdy z nich, albo kliknij na pierwszy, a następnie SHIFT i kliknij na ostatni), a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy => usuń (lub usuń).
Witam
Przycisk do wyszukiwania funkcji według nazwy znajduje się w "Narzędzia/Inteligentny wybór":
Możesz dodać go do paska narzędzi, dostosowując go
capture.jpg
Posiadam standardową wersję SOLIDWORKS 2015. Czy to dlatego nie mogę znaleźć "Inteligentnego wyboru"?
Czy czujesz się komfortowo w pokoju? To narzędzie nie pojawia się w zespole ani na rysunku
Zaproponowane przeze mnie rozwiązanie nie jest odpowiednie?
Witam
Rozwiązanie filtrowania w Menedżerze funkcji jest dobre, ale nie wyłącza wszystkich wyborów w tym samym czasie. Muszę to robić jeden po drugim...
Rzeczywiście, jestem w zgromadzeniu.
Witam
Szczerze uważam, że najlepszym rozwiązaniem jest umieszczenie wszystkich funkcji w folderze i dokonanie konfiguracji z/bez. Wszystko można kontrolować z dowolnego miejsca (część, asm, plany) i za pomocą jednego kliknięcia. Praca podczas projektowania jest minimalna...
Jeśli nie wydaje ci się to spójne, czy byłoby możliwe umieszczenie widoku drzewa, aby uzyskać bardziej precyzyjny pomysł?
Oto fragment mojego drzewa konstrukcyjnego. Nie mogę utworzyć folderu, w którym umieszczą się wszystkie biblioteki funkcji "SENS FIL". To może nie być możliwe...
arbre_de_construction.docx
Zasada pozostaje taka sama, jak to, co wyjaśniłem wcześniej, z wyjątkiem tego, że teraz masz dodatkowe kliknięcie. Mianowicie, aby zmienić konfigurację w zespole. Konfigurację sieci bezprzewodowej tworzy się w zestawie.