Kończę dzień w podniosłym tonie z komunikatem, który uniemożliwia mi zamknięcie lub zapisanie mojego złożenia Solidworks... Yippee!
Wczesnym popołudniem mój klient przysłał mi dwa zespoły w formacie ACIS, które doskonale zintegrowały się z moim złożeniem bazowym Solidworks. Oba są oparte na powierzchni i są natywne dla programu Autodesk Revit. Jak na razie dobrze idzie.
Miałem kilka błędów w wycinaniu (nie dało się tam stworzyć przekroju, powstałaby nieprawidłowa geometria), ze względu na to, że była to powierzchnia, ale to nic... Rozwiązałem problem... Spędzać...
Po dobrych pół dnia pracy nad tym montażem (otwartym w zarządzaniu dużymi projektami), chciałem go nagrać (hej, da się to zrobić?). Niestety, po kilkunastu próbach nadal wraca mi ten sam komunikat o błędzie i absolutnie nie rozumiem przyczyny... Niezależnie od tego, czy próbuję zamknąć mieszankę, zapisać ją, czy cokolwiek innego... Pojawia się fatalny komunikat, który uniemożliwia mi zamknięcie Solidworks... Zanim wyrzucę komputer przez okno (lub go wyłączę), chciałbym wiedzieć, czy wiesz o tym problemie i z czego jest wynika? Masz pomysł? (Jeśli mówiłem Ci wcześniej o importowanych plikach, to oczywiście dlatego, że przed tymi dwoma zestawami nie miałem żadnych problemów tego rodzaju).
Dziękuję za Twoje spostrzeżenia...
W międzyczasie mój komputer będzie działał w nocy, nie chcę tego wszystkiego stracić ;)
Jeśli zapisz jako nie działa, nie ma cudownego rozwiązania, stąd przydatność regularnego zapisywania, kilka razy zostałem oszukany, więc teraz umieściłem wiadomość od SolidWorks "ten dokument nie został zapisany od... ", które usuwamy na początku, ponieważ jest to bardziej żmudne niż cokolwiek innego...
Jeśli aktywowałeś kopię zapasową SolidWorks, możesz spróbować znaleźć ten plik, a następnie skopiować go w inne miejsce i zmienić jego nazwę (zmień rozszerzenie na twarde), aby zobaczyć, kiedy jest stary...
Plik, który dał ci twój klient, biorąc pod uwagę obraz, domyślam się, że został skompresowany przez Winrar lub coś w tym rodzaju, jeśli tak jest, zwykle otwieramy je bezpośrednio i pracujemy nad nimi, gdy są nadal zapisane w /Temp/! Niedobrze! Zobaczmy, czy tak jest w Twoim przypadku!
W każdym razie powodzenia, jutro dzień będzie długi, jeśli nikt nie znajdzie rozwiązania!!
Przeczytałem już ten link, @PL ale to nie rozwiązuje mojego problemu, ponieważ od początku mój plik znajduje się w tym samym miejscu i jestem jedyną osobą, która ma do niego dostęp... Ponadto ten artykuł dotyczy systemu Windows 2000 i mam wersje W7.
@David, w zasadzie, budynek, który widzisz, jest moim głównym zespołem, dwa zestawy, które zintegrowałem, to partycje parteru i r + 1, były w pliku winzip, ale rozpakowałem je i zapisałem później na moim komputerze przed zintegrowaniem ich z moim głównym zespołem.
Nie chciałem ponownie nagrywać mojego zespołu jako kompozycji na wynos, ponieważ mam pliki z częściami, które są dobrze sklasyfikowane w określonym pliku...
Tak więc, nagrałem to dziś rano, po wielu zmaganiach i zadziałało dobrze. Rozwiązałem mój pb, mam nadzieję, że to się więcej nie powtórzy...