Moje pliki Solidworks są nazwane tylko liczbami, a na moim komputerze sprawiłem, że opis pojawił się w Eksploratorze Windows. Mam kolegów, którzy muszą mieć dostęp do moich plików CAD za pomocą eDrawings. Nie mogę wyświetlić opisu plików na ich stacjach roboczych. Kolumna opisu pozostaje rozpaczliwie pusta. Czy instalacja Solidworks na stacji roboczej jest wymagana, aby umożliwić systemowi Windows dostęp do opisów?
Kiedy wspomnisz o polu " description ", którego twoi koledzy nie widzą, czy jest to właściwość Solidworks, którą chcesz, aby pojawiała się, gdy otwierają plik *.sldasm w Edrawing?
A może jest to pole " opis " widoczne we właściwościach pliku w eksploratorze Windows?
Jest to druga propozycja. Możliwe jest wyświetlenie opisu poprzez zakładkę szczegółów właściwości pliku lub dodanie dodatkowej kolumny w Eksploratorze Windows, aby wyświetlić go bezpośrednio. I to właśnie zrobiłem na moim stanowisku.
Mam wątpliwości, czy dostęp i wyświetlanie tych danych przez system Windows jest możliwe tylko wtedy, gdy na komputerze znajduje się instalacja Solidworks? Na przykład mój kolega, który ma zainstalowane tylko e-Drawings na swojej stacji roboczej, może zobaczyć tylko te właściwości pliku Solidworks.
Zła wiadomość, jeśli stacja robocza nie jest wyposażona w Solidworks, ta informacja w Eksploratorze Windows nie jest dostępna. (Chyba że mocno majstrujesz przy bibliotekach DLL?).
Zastanawiam się, czy SDK "menedżera dokumentów" nie załatwi sprawy, od czasu do czasu przetestuję na komputerze " Non-Solidworkian " ...
Alternatywnym rozwiązaniem jest użycie pól " Tytuł ";" słowa kluczowe '; " Komentarze "... z zakładki " Podsumowanie " we właściwościach komponentów 3D (Z Solidworks).
Uwaga: możliwe jest połączenie/zduplikowanie właściwości niestandardowych z właściwościami " Podsumowanie " za pomocą edytora właściwości Solidworks, za pomocą makra (powinno przeciągnąć jedno z nich w rogu...) lub za pomocą narzędzi Visiativ. (Inteligentne właściwości lub integracja)...
Mam problem z plikami Solidworks. Wszystkie są nazwane numerami, ale udało mi się przejrzeć opisy w Eksploratorze Windows na własnym komputerze.
Problem polega na tym, że moi koledzy muszą mieć dostęp do tych plików CAD za pomocą eDrawings. Ale w ich postach kolumna opisu pozostaje pusta, nie są wyświetlane żadne informacje.
Czy na pewno muszę zainstalować Solidworks na swojej stacji roboczej, aby system Windows miał dostęp do opisów?