Odblokowane komórki w rodzinie pokojowej

Cze wszystkim

Operacja, którą chcę wykonać, wydaje mi się dość prosta, ale utknąłem... Dla lepszego zrozumienia chciałbym zmienić nazwę sygnatury: Angle_corps zamiast D11. Ale otrzymuję następujący komunikat:

Próbowałem więc odblokować moje komórki: Home>Police>Protection>Uncheck locked, ale nic nie pomaga. Próbowałem nawet usunąć ochronę hasłem, ale to do niczego nie prowadzi. Przeszedłem do Przegląd>Edycje>Zezwalaj na zmianę zakresów, ale w oknie nic nie ma. A jeśli przejdę do Review>Changes>Protect Sheet >Odznacz "Chroń arkusz i zawartość przed zablokowanymi komórkami", to nie działa. 

Mogę pisać do pliku Excel, ale nie mogę edytować w oprogramowaniu. A w SW zaznaczyłem "Zezwól na aktualizację rodziny części przez zmiany modelu"

Dziękuję za pomoc.

Witam

możesz usunąć odniesienia do wymiarów w rodzinie części, zapisać ją w ten sposób i zmienić nazwę wymiarów w 3D, a następnie otworzyć 3D i szkic, w którym znajdują się wymiary,  edytować rodzinę części, wybrać komórkę, która powinna otrzymać odniesienie do wymiarów i zrobić to samo dla pozostałych. 

2017-03-28_at_08-56-26.mp4
4 polubienia

Witam

Czy najpierw zmieniłeś nazwę swojej oceny 3D???  

1 polubienie

Witam

Gdy wymiar zostanie użyty w rodzinie części, zostanie zablokowany do zapisu w oprogramowaniu.

Aby móc zmodyfikować wymiar, który jest w kolorze różowym (Sterowany przez rodzinę części), należy usunąć go z rodziny części, edytować go w rodzinie części lub utworzyć zmienną, która będzie sterowana przez rodzinę części, i dodać równanie w wartości wymiaru.

4 polubienia

Przepraszam a.leblanc , ale nie sądzę, żebym zrozumiał, co chciałeś wyjaśnić i myślę, że to nie jest to, co chcę zrobić.

AC Cobra 427 jest dokładnie tym, co chciałem zrobić, ale został zablokowany przez rodzinę.

Yves.T to rzeczywiście najprostszy, a na pewno najbardziej brutalny sposób, aby usunąć kolumnę, zmienić nazwę numeru telefonu i przywrócić kolumnę, dziękuję!

3 polubienia

Właściwie chodziło mi o usunięcie wymiarów w rodzinie części przed ich edycją w 3D, a następnie zaimportowanie ich z powrotem.

Najważniejsze, że udało Ci się uzyskać to, co chciałeś zrobić. ; ) 

3 polubienia

Aby zakończyć odpowiedź Yves.T, możesz wyciąć wszystkie komórki żebrami i wkleić je obok nich, a następnie usunąć kolumnę i umieścić link żebra z powrotem w komórce obok niej z kopią twoich żeber w kolumnie...

1 polubienie