Różne tryby programu Outlook w programie CATIA

Witam

Słyszałem (powiedziano mi o tym, ale ta osoba nie pamięta, gdzie to jest naprawione), że istnieją różne tryby perspektywy, które można wybrać w CATIA.

Innymi słowy, wyświetlacz programu Outlook można dostosować w CATIA.

Czy masz jakieś uwagi na temat tego zarządzania perspektywami w CATIA?

Z góry dziękuję za pomysły.

Witam

Jeśli nie mówisz o równoległym /perperctive stylu renderowania, który jest w stylu wyświetlania/renderowania/....  

O ile mi wiadomo, zmianę skali perspektywy można zmienić tylko w module "Sketch Tracer". Na pasku narzędzi "Zarządzanie widokami" kliknij przycisk "Edytuj widok" lub "F2".

Pojawi się zielone kółko ze strzałką, przesuwasz strzałkę, aby zmienić perspektywę.

Miłego dnia

Witam.

W 3D można utworzyć perspektywiczny widok kamery, w tych właściwościach można zmienić kąt widoku.

Z modułami, które posiadam, nie mogę zaplanować tego widoku perspektywicznego.

Edycja: dodano zrzut ekranu

W przeciwnym razie, jak wspomniał @gbadia, możesz wybrać typ renderowania równoległego i perspektywicznego.

W trybie równoległym wszystkie pociągnięcia w tym samym kierunku są ... Równoległy. Jest to na przykład klasyczna reprezentacja sześcianu.

W trybie perspektywy używane są rzutowania, które wykorzystują punkt zbiegu. Wizualizacja wydaje się więc bardziej rozciągnięta. W przeciwieństwie do trybu równoległego, tryb perspektywiczny pozwala również na wejście do wnętrza obiektów.

W każdej chwili możesz przełączać się między trybami wyświetlania. Osobiście pracuję głównie w trybie równoległym, ale opcja perspektywy może być interesująca na przykład w przypadku niektórych prezentacji.

Bądź również ostrożny, ponieważ w trybie perspektywy powiększanie ma tendencję do bardzo szybkiego przesuwania się, gdy jesteś blisko obiektów. 

1 polubienie