Hello@tous
Mam problem z wymiarami w widokach względnych, po zmianie wymiarów modelu (np. długości) znikają wszystkie wymiary widoku względnego w rzucie,
Czy masz pomysł, jak temu zaradzić?
Z góry dziękuję
Hello@tous
Mam problem z wymiarami w widokach względnych, po zmianie wymiarów modelu (np. długości) znikają wszystkie wymiary widoku względnego w rzucie,
Czy masz pomysł, jak temu zaradzić?
Z góry dziękuję
Czy zrzut ekranu byłby możliwy, aby zrozumieć problem?
A także wersje SW i SP.
Witaj sbadenis, i dziękuję za poświęcenie czasu na odpowiedź :)
W załączeniu zrzut ekranu.
Wersja to 18sp1
Próbowałem na innej sesji, innej niezależnej stacji roboczej 18 i 16, ale bez powodzenia,
(Zaznaczam, że dotyczy to tylko pomieszczeń o dowolnej orientacji, zawsze pojawiają się wymiary widoków względnych symulujących rzuty standardowe)!
Witam
Czy istnieje związek (takie same kursy na równanie, równa linia itp.) między lewą a prawą stroną?
EDIT: czy mógłbyś udostępnić nam plik do przetestowania, aby lepiej Ci pomóc
Cześć Nicolas
W załączeniu znajduje się część, o której mowa sw18, jeśli możesz ją przetestować, byłoby miło z twojej strony
Pièce1-1.zip (138.7 KB)
Witam
Więc trochę popatrzyłem i może to wynikać z kilku rzeczy. Mam kilka pytań:
Jestem irytujący , ale możesz zmusić nas do przestrzegania twojego formatu. SLDDRW do testowania
++
Właśnie załączyłem plan (poprzednia wiadomość)
Wymiary są zwykłe, nie są importowane.
W przypadku widoku jest to wstawianie >widok instalacji>względem modelu.
Jak to wygląda po zmodyfikowaniu modelu wybrzeża?
Mam ten sam problem, ocena znika... wydaje się, że nie pochodzi z wersji, ponieważ jestem z SW2019.
Wydaje mi się, że to wynika z tworzenia widoku. W rzeczywistości, ponieważ twój widok jest względny w stosunku do pokoju, za każdym razem, gdy aktualizujesz wartość, zmienia to kąt twojego pokoju w przestrzeni, więc widok " regeneruje się ", nie wiem, czy jest jasny...
Nie widzę, jak to zrobić bez względnego widoku...
Ale znalazłem sztuczkę: na rysunku przekształcasz 2 skrajne krawędzie w szkic i dodajesz swój wymiar do linii szkicu. Jedyną wadą (której nie udało mi się rozwiązać) jest widok, który przesuwa się na rysunku po zmianie długości...
W przeciwnym razie masz możliwość dodania tabeli, która podaje długość Twojego kwadratu:
Wstawianie / Tabele / Lista części spawanych
Tak, zauważyłem to w szkicach, ale tak naprawdę nie doceniam konwersji encji, uważam, że jest to podwójna praca (zarządzanie ograniczeniami, warstwy itp.),
Obraz mi nie pasuje, to rysunek definicyjny,
Szkoda, że jest tak ograniczony
Dziękuję Ci Nicolas
Przepraszam, że nie pomogłem ci więcej... Inni będą mieli inne rozwiązania
Po tym, być może, jeśli przerobisz swój szkic, aby upewnić się, że orientacja mierzonej twarzy jest zawsze na płaszczyźnie twarzy, moim zdaniem Twój problem zostanie rozwiązany
Witam
Wolę ideę @Nicolas74 : musisz upewnić się, że przedni panel pozostaje równoległy do jednej z podstawowych płaszczyzn. Aby to zrobić, musisz zmodyfikować swój szkic 3D tak, aby przeciwprostokątna trójkąta o wymiarach 700x700 zawsze znajdowała się wzdłuż osi X, musisz zastąpić wiązania następujące po X i następujące po Y, które muszą istnieć, wiązaniem prostopadłości między 2 bokami trójkąta.
Witaj stefbeno
Propozycja mi nie odpowiada, części (korpus) pochodzą ze spawanej konstrukcji, gdzie elementy są dowolnie rozmieszczone (i zorientowane) w przestrzeni, w każdym razie dziękuję