Szkice DXF zaniku

Cze wszystkim

Od czasu aktualizacji SolidWorks zauważyłem problem z moim DXF. Kiedy pracuję głównie na plikach Step, ale także na dokumentach SolidWorks, które chcę zapisać w formacie Dxf, aby wysłać je do maszyn tnących, okręgi pojawiają się w połowie. Trochę dotknąłem ustawienia, ale nic się nie zmienia, umieściłem różne dokumenty w załącznikach, jeśli ktoś może to zrobić, byłoby świetnie!

piece_probleme_dxf. Krok

capture_1.png

Oto kolejne zdjęcie, które mam nadzieję, że Ci pomoże!

capture_2.png

Aktualizacja: Przełączanie się z której wersji na tę?

Jeśli ponownie zaimportujesz plik dxf do oprogramowania, czy zjawisko będzie się utrzymywać?

Witam

Czy problem jest naprawdę spowodowany aktualizacją SolidWorks? Ten sam problem występuje na płycie otworu, jak na przykład w przypadku SW 2018.
Niezależnie od tego, czy eksport DXF jest wykonywany z pliku STEP, czy z kopii zapasowej SolidWorks w SLDPRT (dwa wygenerowane pliki są identyczne), dla każdego otworu reprezentowany jest tylko jeden okrąg 1/2: w sumie 12 łuków okręgów, 8 dla półotworów i 4 dla zaokrągleń w rogach płyty.
Z drugiej strony eksport zwykle odbywa się z rysunku płyty z 20 łukami okręgów.

Problem związany jest z wizualizacją oferowaną przez SldWks. Jeśli DXF jest generowany przez nadanie części dowolnej orientacji względem kierunku rzutowania, otwory pojawiają się w całości, oczywiście w postaci elips.

Część w płaszczyźnie rzutowania                 Dowolna orientacja
Na prostej części 2D, takiej jak płyta otworu, możemy wyobrazić sobie obejścia, rekonstruując szkic, powierzchnię.
W przypadku bardziej złożonych kształtów, tworząc podstawowy rysunek z jednym widokiem, tylko do eksportu.

M. Blt