Spakuj i idź znikają z menu kontekstowego

Witam

Mój kolega ma problem gdy chce zrobić Pack and Go.

Oboje jesteśmy na Windows 10, gdy kliknę prawym przyciskiem myszy na część lub plan, mam funkcję Solidworks -> Pack and Go (patrz załączony obrazek), ale mój kolega nie ma tej opcji.

Czy wiesz, jak rozwiązać ten problem?

Dziękuję!

Szczerze

Audrey.

solidworks.jpg

Witam

Czy pliki są skojarzone z solidworks  (kliknięcie prawym przyciskiem myszy, właściwość pliku)?

1 polubienie

Witam

Tak, pliki są rzeczywiście skojarzone z Solidworks we właściwościach.

Witam

Jeśli instalacje Solidworks zostały wykonane w ten sam sposób na 2 komputerach, wydaje mi się, że dostęp do menu Solidworks za pośrednictwem menu kontekstowego jest możliwy po zainstalowaniu "Eksploratora Solidworks", należy to sprawdzić w momencie instalacji.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Tak, instalacje były identyczne, a Solidworks Explorer jest obecny na swojej stacji roboczej.

Szczerze

Witam

Kiedy mówisz, że pliki są rzeczywiście powiązane z Solidworks we właściwościach, czy to naprawdę Solidworks Launcher ?

Spróbuj naprawy Solidworks (ale spójrz tutaj, widocznie w pewnym momencie nie było konieczne aby 2 wersje Solidworks były instalowane obok siebie, nie wiem czy tak jest w przypadku Twojego kolegi).

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Rzeczywiście, nie zauważyłem, że pliki nie zostały rozpoznane przez aplikację Solidworks Launcher, po reinstalacji udało mi się to zmodyfikować i wszystko znów działa poprawnie :)

Dziękuję Wam wszystkim!

2 polubienia