Witam
Mam dość duży montaż (około 13000 sztuk, z czego 3000 jest unikatowych). Kiedy tworzę rysunek, duża liczba części nie jest już wyświetlana. Próbowałem zmienić części na rozwiązane, odbudować, ale nic się nie zmienia.
Moim celem jest wykonanie konwersji do formatu DWG, aby przełączyć się na Autocad.
Nie widzę sposobu na rozwiązanie tego problemu poza odciążeniem zespołu (nie mam pojęcia, jak go odciążyć bez wyjmowania części)
Korzystam ze standardowego SolidWorks 2016, na dość mocnym komputerze z procesorem i7-4790; 16 GB pamięci RAM; Karta AMD W7100 8 GB)
W programie MyCAD dostępnych jest kilka małych samouczków dotyczących dużych złożeń i zarządzania nimi.
Ciekawie się je ogląda.
13000 sztuk! Wydaje mi się to ogromne ze względu na solidność oprogramowania takiego jak SolidWorks!
2 polubienia
Rzucę okiem na samouczki, dziękuję, ale myślę, że już szukałem, nie znajdując rozwiązania.
W załączeniu znajduje się stan zespołu do dnia dzisiejszego.
etat_assemblage.jpg
Witam
Ponieważ nadal masz dość dużą liczbę podzbiorów, powinieneś najpierw przekonwertować zestawy S/S.
Mówię to, ponieważ konwersja do DWG na rzeczach, które są nieco skomplikowane, może nie dać wiarygodnych wyników, w każdym razie może się opóźnić
Pozdrowienia
1 polubienie
W przypadku dużych podzespołów staramy się pociąć na kilka podzespołów.
A jego podzbiory mają wspólną podstawę do eksportu, jak wspomniano Zozo_mp każdym podzbiorze.
Ponadto w ostatnim montażu jest niewiele ograniczeń, ponieważ montaż 3-4 z kilkoma podzespołami, a tym samym łatwiejsze otwieranie.
2 polubienia
Dla Twojej informacji, w tej chwili pracuję nad montażem 27000 części.
Ten montaż został wyeksportowany w formacie dwg i step bez większego problemu (czas około 30 minut na każdy eksport)
Ten montaż dużej części fabryki spełnia wyżej wymienione zasady, część wspólna stanowi odniesienie dla każdego podzespołu. (tutaj dla tej fabryki, budynek)
A dla Twojej informacji, pracujemy w sieci i bez pdm.
Konfiguracja komputera:
Intel Xeon E5-1650 z taktowaniem 3,6 GHz
32 GB pamięci RAM
Karta graficzna Nvidia Quadro M4000
Ilość sztuk znajduje się w załączonym zrzucie ekranu.
assemblage_complexe.png
1 polubienie
Witam, moim zdaniem chodzi bardziej o opcje odbudowy, automatycznego zapisywania i ładowania, które należy porównać! Twoje maszyny są idealne, ale parametry Solid sprawiają, że czasy są bardzo różne! Cechy reprezentacji również.
Cdt
2 polubienia
Czy Twoje niewidoczne elementy są wyszarzone w drzewie tworzenia MEP?
Wydawało mi się, że wcześniej istniała opcja automatycznego ukrywania części w tle.
To jedna z pierwszych opcji, które odznaczyłem, ale nie mogę jej znaleźć w 2016 roku...
2 polubienia
Nie mam żadnych ukrytych elementów, upewniłem się, że wszystkie pojawiają się w momencie rysowania. Postaram się zrobić podzespoły DWG zamiast całego montażu, powinno być lepiej. Sprawdzę również dwukrotnie opcje wydajności na rysunkach na wypadek, gdyby coś to zmieniło, ale sam montaż działa dobrze na komputerze.