Cze wszystkim
Jestem na tym poście, ponieważ minęło trochę czasu, odkąd używałem Draftsight, ale dziś utknęłem z tymi samymi objawami, co MaD.
Czy znaleziono rozwiązanie?
Dziękuję.
Miłego dnia
Cze wszystkim
Jestem na tym poście, ponieważ minęło trochę czasu, odkąd używałem Draftsight, ale dziś utknęłem z tymi samymi objawami, co MaD.
Czy znaleziono rozwiązanie?
Dziękuję.
Miłego dnia
Walczę od 1 godziny, wszędzie też szukam rozwiązania.
Mam Drafsight 2017 SP2, widziałem, że normalnie nie był dotknięty błędem, który wymagał krytycznej poprawki.
Ponownie zainstalowałem drafsight, wyczyściłem foldery mobilne.
Otwiera się Draftsight i nie mogę otworzyć pliku z tego miejsca, ani nie mogę zapisać słabej linii. On daje błąd
Witam
Mam ten sam problem na 64-bitowym komputerze z systemem win7 z DraftSight 2017 SP2, wpisuję adres e-mail do aktywacji, klikam OK, okno otwiera się i zamyka natychmiast.
Ale nigdy nie otrzymuję wiadomości e-mail, więc nie mogę korzystać z oprogramowania...
Czy ktoś ma rozwiązanie?
Próbowałem wszystkiego: ponownie zainstalować/wyczyścić rejestr/wyczyścić komputer, zaktualizować ....
Witam
Przymierzając jak na http://www.lynkoa.com/forum/solidworks/drafsight#answer-748508 i z wytrwałością, po pewnym czasie wydaje się, że działa.
A może powinniśmy przestać używać tego nieszczęsnego oprogramowania......
Pozdrowienia
Po 10 próbach i ponownych instalacjach podczas aktywacji umieściłem USA Florida zamiast Francji, zadziałało to za pierwszym razem, gdy wiadomość e-mail dotarła bezpośrednio
Witam
Umieściłem też Florydę... nadal nie działa, a mój komputer opóźnia się na śmierć ... Próbowałem wszystkiego... z wyjątkiem majstrowania przy serwerach proxy, ponieważ nie jestem piorunem w informatyce. Zainstalowałem draft sight SP3, próbowałem nawet zainstalować poprawki, poszedłem odinstalować moją licencję 2010, usunąłem mojego antywirusa.. Mam dość... to błąd po aktualizacji systemu Windows 10 ....
Borykam się z tym samym problemem (windows 7), ponieważ muszę go reaktywować co roku...
To naprawdę problematyczne...
Ponownie zainstalowałem SP3 2017, ale nic nie działa.
Próbowałem innych krajów, a także Florydy, ale nic nie działa, nie dostaję e-maila.
Ja też spotykam się z tym pb na wielu stanowiskach...
PB jest całkowicie losowy... Dostałem pb na świeżo zainstalowanej maszynie.
Testowałem też bez antywirusa, przetaczając zapory w wątpliwościach... Nic do roboty.
Przetestowałem również usunięcie klucza SWActivation i folderu Dassault w plikach programu... ect ect
I nagle mija, nie wiedząc dlaczego...
Postaram się znaleźć alternatywę dla Draftsight, ponieważ staje się to bolesne...
Jeśli przy okazji masz mi do zaoferowania oprogramowanie, jestem zainteresowany.
Miałem podobny problem dziś rano (na Win10 do tej pory).
Draftsight prosi mnie o ponowną aktywację oprogramowania (wersja bezpłatna) poprzez wypełnienie formularza, który pojawia się na ekranie. Po zweryfikowaniu tego formularza nie zostanie odebrana żadna wiadomość e-mail dotycząca ponownej aktywacji.
Ponieważ mam ten sam problem z Office365, wyłączyłem program antywirusowy podczas wypełniania formularza, walidacji go, otrzymania wiadomości e-mail i kliknięcia linku, aby ponownie aktywować Draftsight.
Następnie program antywirusowy został ponownie uruchomiony i uruchomiono Draftsight , który był doskonale funkcjonalny.
Witam
Jestem nowy na forum i mam takie same obawy jak wy wszyscy.
Mam nowy komputer z systemem Windows 10. Zainstalowałem Draftsight 2017, instalacja przebiegła pomyślnie, ale nie ma możliwości aktywacji: lafen^tre otwiera się, a potem nic
Nie mam programu antywirusowego (nie można zainstalować Kaspersky)
Kiedyś przeglądałem z przodkiem Windows XP, z którym nie miałem problemu (z wyjątkiem sytuacji, gdy aktualizowali draftsight.........)
Czy od tego czasu znalazłeś rozwiązanie problemu?
Inni koledzy korzystają z systemu Windows 8 i nie mają żadnych problemów......
Z góry dziękuję
E.LANIEZ
Po kilku nieudanych ponownych próbach,
W końcu mi się udało, w tym celu poszedłem sprawdzić Zaporę systemu Windows (Win7) i dodałem Draftsight.exe
A teraz pracuję w "Lotnictwie" i pochodzę z "Afganistanu"... Mam niezły ubaw
Nawiasem mówiąc, zanim to zrobię, zauważyłem, że proces podczas próby aktywacji przechodzi z 300 000 KB do ponad 5 100 000 KB!!
A po udanej aktywacji zrobił to samo.
"Niech ciemna strona będzie z tobą... "
Cze wszystkim
Właśnie śledziłem tę dyskusję, po problemie z aktywacją Draftsight.
Podobnie jak Ty, po ostatniej aktualizacji Windaube 10, nie można korzystać z Draftsight 2017SP2, który działał dobrze do tej pory.
Wszedłem na oficjalną stronę internetową i pobrałem najnowszą wersję SP3 wydaną niedawno, ale znowu po zainstalowaniu nie mogłem jej aktywować. Gdy to robisz, oprogramowanie uruchamia się, prosi o podanie wszystkich adresów e-mail bazzar, a następnie zamyka się, bez podziękowania lub pożegnania... Oczywiście brak odpowiedzi pod wskazany adres.
Po śledzeniu tego wątku dezaktywowałem mój program antywirusowy Avast, wypełniłem adres e-mail i inne, wskazując "Andora" zamiast "Francja" (nigdy nie wiadomo), a tam poszło jak list na poczcie (kiedy nie strajkuje) z miłą wiadomością wyjaśniającą. Otrzymałem e-mail aktywacyjny w ciągu 20 sekund i znowu zaczynamy...!
Mam nadzieję, że to doświadczenie może Ci służyć. Miłego dnia wszystkim.
Osobiście udało mi się aktywować draftsight następującą metodą:
http://gupta9665.com/fix-your-draftsight-activation-problem/
Cze wszystkim
Więc jestem na Windows 10 - 64 bit. Miałem ten sam problem, co wszyscy inni podczas aktywacji. Problem, który rozwiązałem po prostu uruchamiając instalację, a następnie aktywację w trybie awaryjnym z obsługą sieci.
Dopiero od tego czasu ciągnie się na śmierć w oprogramowaniu. Nie mogę znaleźć żadnego rozwiązania tego problemu, co marnuje cenny czas; Więc jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem zainteresowany.
Dziękuję i życzę powodzenia
Witam, miałem ten sam problem ze wszystkimi moimi adresami e-mail w .fr.
Próbowałem z adresem .com i krajem Kanada i działało to jak list w poczcie !!
Witam.
Udało mi się aktywować, otwierając skrzynkę w telefonie komórkowym, gdy nie pojawiła się na moim komputerze
*Licencja samodzielna. Wymagana aktywacja.
Wymagana jest aktywacja darmowej wersji programu DraftSight dla systemu Windows, a także połączenie z Internetem,
, aby korzystać z programu DraftSight Professional. Nie jest wymagane żadne minimum
Oznacz w całości
Jeśli nie ma połączenia z Internetem, nie ma darmowego Draftsight
@+
Witam
Próbowałem z dwoma adresami .fr i to nie działa.
Użyłem adresu w .com i od razu zadziałało.
++
Jak wyjaśniono w poście nie tak dawno temu
http://www.lynkoa.com/forum/draftsight/draftsight-ne-sactive-pas-et-ne-d%C3%A9marre-pas
Rozwiązanie, które wdrożyliśmy na początku tygodnia dla dwóch nowych stanowisk u nas:
Po instalacji:
=> Usuń klucz rejestru SWActivation\K2 w Edytorze rejestru (Regedit)
[Otwórz edytor rejestru, przejdź do folderu HKEY_USERS naciśnij CTRL + F i w polu wyszukaj "SWActivation"
=> Dodaj "https://www.3ds.com" w zaufanych witrynach
[Opcja internetowa> Zabezpieczenia > zaufane witryny]
=> Uruchom DraftSight normalnie powinno uruchomić się okno aktywacji, wypełnij pola.
=> Poczekaj na otrzymanie e-maila... Po otrzymaniu nie klikaj linku w wiadomości e-mail...
=> Uruchom ponownie Draftsight, powinno pojawić się nowe okno dialogowe, wyjaśniające, że wiadomość e-mail została wysłana i pytająca, czy powinieneś ją ponownie wysłać => Kliknij NIE
=> Otwórz otrzymaną wiadomość e-mail i aktywuj DraftSight
=> Uruchom ponownie DraftSight
=> Miłej zabawy!
EDIT: Nie zwróciłem uwagi na datę wiadomości. Myślę, że musiał już znaleźć odpowiedź.
Osobiście zamierzam poszukać innego oprogramowania