Witam, ponownie zainstalowałem DraftSight 2017 po poprawce, ale teraz jestem zablokowany, ponieważ wykonuję aktywację za pomocą dwóch wiadomości e-mail, aby zweryfikować, ale kiedy to się stanie, klikam aktywuj, okno znika i mam wrażenie, że okno uruchamia się i zamyka natychmiast
Jeśli ktoś już zauważył ten problem :/
Próbowałem zainstalować poprawkę, ale informuje mnie, że nie dotyczy to mojej instalacji.
Tak jak robisz, instalując oficjalną wersję 2017... Myślałem, że nie będzie już więcej problemów, ale...
Również w domu, jak powiedziałem w mojej rozmowie, o której wspomniałem powyżej, mam dwa komputery. Jeden działa w 32 bitach i jest zawsze podłączony do Internetu, drugi, z którym pracuję, działa w 64 bitach i normalnie nie jest podłączony do Internetu.
Aby otrzymać wiadomości aktywacyjne, musiałem użyć innego adresu e-mail niż ten, którego zwykle używam. Po jednym dniu go otrzymuję, aktywuję rejestrację i tak jak opisujesz, program się uruchomi, potem mały błysk i znika. Zaczynasz od nowa dwa lub trzy razy, a potem rozpaczasz.
Postępuję zgodnie z procedurą opisaną w innym miejscu na tym wspaniałym forum, aby ponownie uruchomić aktywację (przejdź do regedit, znajdź folder SWActivation i usuń go).
Ponownie uruchamiam żądanie aktywacji, otrzymuję link i dziś program działa tak długo, jak długo jestem podłączony do Internetu, ale jeśli odłączę maszynę, prosi o ponowną aktywację programu.
Ponieważ jestem już zdesperowany, nie wiem już, co robić, ponieważ nie mogę zostawić tego komputera zawsze podłączonego do Internetu.
Mam ten sam problem na 64-bitowym komputerze z systemem win7 z DraftSight 2017 SP2, wpisuję adres e-mail do aktywacji, klikam OK, okno otwiera się i zamyka natychmiast.
Ale nigdy nie otrzymuję wiadomości e-mail, więc nie mogę korzystać z oprogramowania...
Czy ktoś ma rozwiązanie?
Próbowałem wszystkiego: ponownie zainstalować/wyczyścić rejestr/wyczyścić komputer, zaktualizować ....
Po 10 próbach i ponownych instalacjach podczas aktywacji umieściłem USA Florida zamiast Francji, zadziałało to za pierwszym razem, gdy wiadomość e-mail dotarła bezpośrednio
Umieściłem też Florydę... nadal nie działa, a mój komputer opóźnia się na śmierć ... Próbowałem wszystkiego... z wyjątkiem majstrowania przy serwerach proxy, ponieważ nie jestem piorunem w informatyce. Zainstalowałem draft sight SP3, próbowałem nawet zainstalować poprawki, poszedłem odinstalować moją licencję 2010, usunąłem mojego antywirusa.. Mam dość... to błąd po aktualizacji systemu Windows 10 ....
Miałem podobny problem dziś rano (na Win10 do tej pory).
Draftsight prosi mnie o ponowną aktywację oprogramowania (wersja bezpłatna) poprzez wypełnienie formularza, który pojawia się na ekranie. Po zweryfikowaniu tego formularza nie zostanie odebrana żadna wiadomość e-mail dotycząca ponownej aktywacji.
Ponieważ mam ten sam problem z Office365, wyłączyłem program antywirusowy podczas wypełniania formularza, walidacji go, otrzymania wiadomości e-mail i kliknięcia linku, aby ponownie aktywować Draftsight.
Następnie program antywirusowy został ponownie uruchomiony i uruchomiono Draftsight , który był doskonale funkcjonalny.
Jestem nowy na forum i mam takie same obawy jak wy wszyscy.
Mam nowy komputer z systemem Windows 10. Zainstalowałem Draftsight 2017, instalacja przebiegła pomyślnie, ale nie ma możliwości aktywacji: lafen^tre otwiera się, a potem nic
Nie mam programu antywirusowego (nie można zainstalować Kaspersky)
Kiedyś przeglądałem z przodkiem Windows XP, z którym nie miałem problemu (z wyjątkiem sytuacji, gdy aktualizowali draftsight.........)
Czy od tego czasu znalazłeś rozwiązanie problemu?
Inni koledzy korzystają z systemu Windows 8 i nie mają żadnych problemów......