Właśnie śledziłem tę dyskusję, po problemie z aktywacją Draftsight.
Podobnie jak Ty, po ostatniej aktualizacji Windaube 10, nie można korzystać z Draftsight 2017SP2, który działał dobrze do tej pory.
Wszedłem na oficjalną stronę internetową i pobrałem najnowszą wersję SP3 wydaną niedawno, ale znowu po zainstalowaniu nie mogłem jej aktywować. Gdy to robisz, oprogramowanie uruchamia się, prosi o podanie wszystkich adresów e-mail bazzar, a następnie zamyka się, bez podziękowania lub pożegnania... Oczywiście brak odpowiedzi pod wskazany adres.
Po śledzeniu tego wątku dezaktywowałem mój program antywirusowy Avast, wypełniłem adres e-mail i inne, wskazując "Andora" zamiast "Francja" (nigdy nie wiadomo), a tam poszło jak list na poczcie (kiedy nie strajkuje) z miłą wiadomością wyjaśniającą. Otrzymałem e-mail aktywacyjny w ciągu 20 sekund i znowu zaczynamy...!
Mam nadzieję, że to doświadczenie może Ci służyć. Miłego dnia wszystkim.
Więc jestem na Windows 10 - 64 bit. Miałem ten sam problem, co wszyscy inni podczas aktywacji. Problem, który rozwiązałem po prostu uruchamiając instalację, a następnie aktywację w trybie awaryjnym z obsługą sieci.
Dopiero od tego czasu ciągnie się na śmierć w oprogramowaniu. Nie mogę znaleźć żadnego rozwiązania tego problemu, co marnuje cenny czas; Więc jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem zainteresowany.
=> Poczekaj na otrzymanie e-maila... Po otrzymaniu nie klikaj linku w wiadomości e-mail...
=> Uruchom ponownie Draftsight, powinno pojawić się nowe okno dialogowe, wyjaśniające, że wiadomość e-mail została wysłana i pytająca, czy powinieneś ją ponownie wysłać => Kliknij NIE
=> Otwórz otrzymaną wiadomość e-mail i aktywuj DraftSight
=> Uruchom ponownie DraftSight
=> Miłej zabawy!
EDIT: Nie zwróciłem uwagi na datę wiadomości. Myślę, że musiał już znaleźć odpowiedź.