Zostałem poproszony, podobnie jak inni na pewno, o zakup profesjonalnej i płatnej wersji Draftsight.
Cena nie jest zbyt wysoka (na przykład w porównaniu z Autocadem) i obecnie używam dużej ilości darmowej wersji tego programu, którą zaczynam opanowywać i zastanawiam się, czy istnieje prawdziwe zainteresowanie uzyskaniem wersji pro.
Jakie są rzeczywiste ulepszenia ? Czy są jakieś ważne nowe rzeczy, które należy zdobyć ?
Jeśli ktoś zajmuje się obiema wersjami, czy mógłby mnie oświecić.
Nie mam wersji PRO, ale dla mnie głównymi zaletami są Toolbox dla DraftSight i Design Library (która wydaje się być pewnego rodzaju odpowiednikiem AutoCAD Design Center ), nagrywanie makr i programowanie w LISP.
Zobaczmy, czy te suplementy naprawdę będą korzystne dla twojego użytku, ale prawdą jest, że wygląda interesująco.
Lista ulepszeń w języku francuskim:
Ulepszenia obejmują dostęp do interfejsów API i aktualizacji, a także następujące funkcje: Toolbox dla DraftSight, Biblioteka projektu, Warstwa PDF, Obliczanie właściwości masy, Drukowanie wsadowe i wiele innych.
Licencja kosztuje 355 € za pierwszy rok, a następnie 99 € rocznie.
Jeśli chodzi o mnie, 2D daje mi przyciski, więc wolę pozostać przy darmowej wersji niż płacić wiedząc, że wsparcie jest w całości po angielsku + (podwójna dawka !! przycisków)
Aktualizacje darmowej wersji są również ... Wolny!
Jeśli chodzi o wsparcie, myślę, że nawet ja, mając dość dobry poziom w języku angielskim, miałbym trudności z rozmową telefoniczną na konkretny problem (a tak, nie zawsze mamy całe słownictwo)! Więc tego nie sprecyzowałem!
Nie byłem w stanie bezpośrednio przeczytać odpowiedzi. Utwierdzają mnie one w przekonaniu, że wersja płatna niewiele zmieni moje życie. Makra, nie ma mnie tam, a wyjaśnienia w języku angielskim to nie moja bajka.