Pobrałem najnowszą wersję programu Draftsight 2018 SP 1, którą zainstalowałem na moim nowym komputerze DELL 13 5000 z systemem Windows 10
Jednak nigdy nie oferuje mi aktywacji produktu (podczas gdy w poprzednich wersjach miałem okno dialogowe umożliwiające wprowadzenie adresu e-mail i aktywację produktu), a kiedy próbuję otworzyć oprogramowanie, zamyka się prawie natychmiast, więc nie mogę z niego korzystać.
Odinstalowałem - kilkakrotnie przeinstalowałem oprogramowanie, zrestartowałem komputer, nic nie pomaga.
Czy kiedykolwiek miałeś ten problem? Czy wiesz, jak to naprawić?
=> Poczekaj na otrzymanie e-maila... Po otrzymaniu nie klikaj linku w wiadomości e-mail...
=> Uruchom ponownie Draftsight, powinno pojawić się nowe okno dialogowe, wyjaśniające, że wiadomość e-mail została wysłana i pytająca, czy powinieneś ją ponownie wysłać => Kliknij NIE
=> Otwórz otrzymaną wiadomość e-mail i aktywuj DraftSight
=> Uruchom ponownie DraftSight
=> Miłej zabawy!
EDIT: Nie zwróciłem uwagi na datę wiadomości. Myślę, że musiał już znaleźć odpowiedź.
Używam Draftsight od kilku lat. A dziś otrzymuję klasyczną wiadomość z prośbą o reaktywację produktu. Natrafiam na zwykłe okno, wypełniam wszystko, ale systematycznie otrzymuję następujący komunikat: "Nie udało nam się skontaktować z serwerem. Aplikacja zostanie zamknięta. Uruchom ponownie program Draftsight i spróbuj ponownie później."