Draftsight nie aktywuje się ani nie uruchamia

Witam

Pobrałem najnowszą wersję programu Draftsight 2018 SP 1, którą zainstalowałem na moim nowym komputerze DELL 13 5000 z systemem Windows 10

Jednak nigdy nie oferuje mi aktywacji produktu (podczas gdy w poprzednich wersjach miałem okno dialogowe umożliwiające wprowadzenie adresu e-mail i aktywację produktu), a kiedy próbuję otworzyć oprogramowanie, zamyka się prawie natychmiast, więc nie mogę z niego korzystać.

Odinstalowałem - kilkakrotnie przeinstalowałem oprogramowanie, zrestartowałem komputer, nic nie pomaga.

Czy kiedykolwiek miałeś ten problem? Czy wiesz, jak to naprawić?

Dziękuję

Anthony

Witam

Znalazłem sztuczkę, która działa w 99%

install_draftsight.pdf

Rozwiązanie, które wdrożyliśmy na początku tygodnia dla dwóch nowych stanowisk u nas:

Po instalacji:

=> Usuń klucz rejestru SWActivation\K2 w Edytorze rejestru (Regedit)

[Otwórz edytor rejestru, przejdź do folderu HKEY_USERS naciśnij CTRL + F i w polu wyszukaj "SWActivation"

=> Dodaj "https://www.3ds.com" w zaufanych witrynach

[Opcja internetowa> Zabezpieczenia > zaufane witryny]

=> Uruchom DraftSight normalnie powinno uruchomić się okno aktywacji, wypełnij pola.

=> Poczekaj na otrzymanie e-maila... Po otrzymaniu nie klikaj linku w wiadomości e-mail...

=> Uruchom ponownie Draftsight, powinno pojawić się nowe okno dialogowe, wyjaśniające, że wiadomość e-mail została wysłana i pytająca, czy powinieneś ją ponownie wysłać => Kliknij NIE

=> Otwórz otrzymaną wiadomość e-mail i aktywuj DraftSight

=> Uruchom ponownie DraftSight

=> Miłej zabawy!

EDIT: Nie zwróciłem uwagi na datę wiadomości. Myślę, że musiał już znaleźć odpowiedź.

Witam

Używam Draftsight od kilku lat. A dziś otrzymuję klasyczną wiadomość z prośbą o reaktywację produktu. Natrafiam na zwykłe okno, wypełniam wszystko, ale systematycznie otrzymuję następujący komunikat: "Nie udało nam się skontaktować z serwerem. Aplikacja zostanie zamknięta. Uruchom ponownie program Draftsight i spróbuj ponownie później."

Czy ktoś wie, jak się z tego wydostać?

Z góry dziękuję

ds.jpg

cóż, dlatego zostałem z DWGedtitorem, który był z SW do wersji z 2009 roku.

Nie mogłem się do tego przyzwyczaić w drafcie.

Jeśli chodzi o instalację, możliwe jest, że istnieje klucz rejestru, który uniemożliwia prawidłową instalację.

Dla naszych nowych komputerów mamy zainstalowany klucz, który "dał" uprawnienia do zapisu na C:

Jeśli jutro o tym pomyślę, to go załączę.

Oto klucz rejestru, który może pomóc w instalacji oprogramowania, dając dostęp do języka C:

Używaliśmy go dla Solidworks i Alphacam.

cle_pour_ouvrir_les_droits_ecritures_sur_c.rar