Draftsight: Problem z otwieraniem pliku - Informacja

Witam wszystkich,

Wszyscy użytkownicy Draftsight (Windows i Ubuntu) powinni wiedzieć, że od wersji 1.5, a także w wersji 1.5.1, mogą wystąpić problemy z otwieraniem rysunków, "Nie może już znaleźć twoich plików". W rzeczywistości wydanie 1.5 zawiera fajny duży błąd, może rozpoznawać tylko znaki z tabeli "US". Jeśli więc twoje katalogi i nazwy plików zawierają znaki spoza USA, będziesz mieć problemy. (akcent jest nieamerykański) Błąd zgłoszony do Draftsight, ale nie naprawiony w wersji 1.5.1.

(Zachowaj wersję 1.4, jeśli możesz...)

Mimo wszystko miłego dnia!

6 polubień

Witam

To nie jest pytanie, ale jest bardzo przydatne, więc myślę, że tutaj jest dobrze^^

W każdym razie dziękuję

1 polubienie

Prawdę mówiąc, przyglądam się tu bieżącym problemom na własną rękę. Zrobiłem jego kopię w mojej grupie "Draftsight Fan". Z reguły najpierw patrzę, zanim zadaję pytanie, w wyniku czego pomyślałem, że mądrzejsze byłoby zrobienie informacji tam, gdzie wszyscy patrzą, zwłaszcza, że musisz szukać, aby znaleźć przyczynę tego błędu... Dziękuję za uwagę! Miłego dnia

4 polubienia

Dziękuję, postaram się zainstalować 1.4 ponieważ mam duże problemy z tą wersją!

Witam

Właśnie testowałem na stacji roboczej i nie miałem żadnego problemu z otwarciem pliku ze słowem "Rack" w nazwie!

Nie wiem, czy wynika to z nazwy pliku, ale nie mogę korzystać z nowej wersji draftsight.

Byłem na kilku maszynach. I za każdym razem, gdy się zawiesza.

Jakiś czas temu napisałem o tym post, nigdy go nie rozwiązałem....

Lucas

Masz szczęście, u nas z 1.5 mamy problem na wszystkich pozycjach. Prawdą jest również, że niektórzy ludzie mają tendencję do pisania powieści dla nazw katalogów i nazw plików. FYI, dotyczy to również nazw katalogów.

Nie wiem, czy to kombinacja tych dwóch (katalog + plik), czy nie jest zbyt długa ze spacjami i akcentami, czy... W każdym razie dobrze wyglądamy C... Kiedy próbujemy otworzyć plik i sprawia nam, że wierzymy, że jest martwy, podczas gdy w rzeczywistości jest to tylko wrażenie.

Problem w Drafsight został podniesiony na poziomie "społeczności Drafsight" 2 tygodnie temu i z mojej strony, oto odpowiedź wsparcia "drafsight":

" Niestety jest to znany problem i regresja do V1R4. Zarejestrowaliśmy to za pomocą raportu wydajności oprogramowania (SPR) 763853- Nie można otworzyć pliku zawierającego symbole cyrylicy (specjalnej) w nazwie pliku. Nasz zespół programistów pracuje obecnie nad tym problemem. Gdy tylko problem zostanie rozwiązany, ogłosimy to w społeczności DraftSight Online w informacjach o wydaniu".

Poza pewnymi błędami pozostaje dobrym oprogramowaniem, biorąc pod uwagę jego cenę (0 €) za wersję podstawową.

Miłego dnia

Testowany przeze mnie plik miał akcent w nazwie katalogu + nazwa pliku!

Ale na pewno nie testowałem ze znakami cyrylicy!!

Ты говоришь по-русски? Ty gavarich på ruski?

To było dla informacji...