W biurze nie można aktywować DraftSigth, ponieważ otrzymuję ten komunikat o błędzie:
"Serwer aktywacji jest niedostępny, sprawdź swoje połączenie internetowe"
Jednak moje połączenie internetowe działa idealnie (w IE i Chrome). Mamy jednak w naszej firmie blokadę niektórych stron (youtube, facebook i inne).
Po upływie 30-dniowego okresu nie mogę już otworzyć DraftSight, ale nadal mam dostęp do edytora połączeń, zaznaczając opcję "Edytuj ustawienia proxy DraftSigth"
Otwiera się okno do połączenia z serwerem proxy i nawet nasz dział IT nadal nie może nawiązać połączenia.
Czy masz jakąś sztuczkę, aby rozwiązać mój problem?
Miałem ten sam problem i zgłosiłem go do mojego działu IT.
Oto jego częściowa odpowiedź:
"Dzieje się tak po prostu dlatego, że korzystamy z Internetu za pośrednictwem serwera proxy, który śledzi dostęp do Internetu, ze względów prawnych. Większość z tych programów nie została stworzona do użytku w kontekstach infrastruktury przedsiębiorstwa, co oznacza, że niekoniecznie są one kompatybilne z użyciem serwerów proxy..."
Usługa nie rozwiązała problemu, ponieważ nie potrzebuję DraftSigth w moim codziennym życiu. Jeśli kiedykolwiek okaże się, że tak jest, zapytam ich ponownie... Z drugiej strony, być może "małe" wyjaśnienie podane powyżej może pomóc Twojemu działowi IT... Albo i nie...
Cóż, nie mów swojemu dyrektorowi ds. informatyki, może mu się to nie spodobać, ponieważ to oprogramowanie omija (prawie) wszystkie zabezpieczenia proxy.
Nie pytaj mnie, jak to działa, nie wiem, ale działa!