Czy istnieje funkcja, która pozwala przejąć całą "skórę wymiaru na raz"?
Funkcja "odtwórz format" (ikona zakreślona w zrzucie) nie korzysta z tekstu cytatu...
presse-papiers-2.jpg
Czy istnieje funkcja, która pozwala przejąć całą "skórę wymiaru na raz"?
Funkcja "odtwórz format" (ikona zakreślona w zrzucie) nie korzysta z tekstu cytatu...
Witam
Nie, o ile mi wiadomo, nie jest to możliwe, może z makrem, ale będzie to wymagało dużo pracy!
Jeśli ma to na celu odzyskanie ilości, dlaczego nie użyć narzędzia "symbol wiercenia"?
Wydaje mi się, że prowadziliśmy dyskusje na ten temat? :)
Witam
Musisz raz zrobić wymiar z kolorami / rozmiarem / tolerancją itp., które chcesz skopiować. Następnie musisz kliknąć "dodaj lub zaktualizuj styl", aby zapisać styl: na przykład STYL 01.
Następnie po prostu kliknij wszystkie wymiary, które powinny wyglądać jak STYL 01 i kliknij "załaduj styl" i wybierz żądany!! Zaletą jest to, że po nagraniu stylu można go użyć do dowolnego ujęcia w dowolnym projekcie lub komputerze!
@Benoit.LF: Oczywiście, ale oto jestem z klientem, który ma swoje przyzwyczajenia... i którzy nie są skłonni do inwestowania czasu w prawidłową konfigurację swojego systemu. Co więcej, nie korzystają systematycznie z funkcji "asystenta wiercenia", otwory są (zbyt) często wykonywane przez "usuwanie materiału"!! :-(.... O
@David be3: Muszę kopać głębiej, ale obawiam się, że brakuje mu elastyczności.
Nieźle, najlepsza odpowiedź na ten temat!!
@David: Rozumiem twoją reakcję, ale wybrałem odpowiedź, która odpowiadała na moje pytanie, a nie tę, która rozwiązuje mój problem, aby użyć użytych nagłówków.
Przetestowałam style. Jest ciekawy, ale tak jak myślałem, niedostosowany do moich potrzeb: nie zamierzam tworzyć 1 stylu na liczbę dołków w serii.