E_PDM: Kiedy dodać do Magazynu plików?

Witam

Mam do czynienia z problemem, który pojawia się od czasu do czasu, ale nie znam wyjaśnienia, może będziesz go miał!

Kiedy tworzę złożenie w Solidworks i zapisuję je w mojej przechowalni (zielone foldery, połączone repozytorium), złożenie nie zawsze jest zapisywane w repozytorium, ale w lokalnej pamięci podręcznej. Następnie muszę "Dodaj plik do sejfu".

Przed dodaniem pliku do magistrali robię plan. Kiedy zapisuję rysunek, jest on w bagażniku, a nie tylko w pamięci podręcznej.

Nie wiem jednak, jak odtworzyć ten przypadek.

Czy masz jakiś pomysł, co zrobić, aby każdy rekord trafił do repozytorium, a nie tylko do pliku lokalnego?

Cdt   

1 polubienie

Witam

Ja też od czasu do czasu się z tym spotykam, jeśli ktoś wie, jak rozwiązać ten problem, jestem jak najbardziej za.

Dziękuję

Rémi

1 polubienie

Jestem gotów znaleźć rozwiązanie, jeśli je znajdziesz :D

Jest to całkowicie losowe i robi to tak samo na zespołach, planach i częściach, jeśli o mnie chodzi.

Z drugiej strony, odkąd przeszliśmy na SW2016, stało się to dość rzadkie.

1 polubienie

Witam, my również doświadczamy tego problemu (SW2013 + EPDM2015).

Odpowiedź, którą otrzymałem, jest taka, że nie można rozwiązać problemu z komputerem, jeśli nie wiesz, jak go powtórzyć. Wygląda na to, że problem z losowym komputerem nie istnieje.

Jednak problem nie jest ważny, ponieważ można go rozwiązać ręcznie, "Dodając do sejfu".

Raczej frustrujące.

Jeśli ktoś znajdzie jak i dlaczego, ja też nie jestem biorcą.

Subskrybuję, aby dać Ci znać, jeśli znajdziemy rozwiązanie.

Guillaume

Czy nie byłaby to gdzieś konfiguracja magistrali? Bo osobiście nie sądzę, żebym kiedykolwiek miał tego bakcyla. (SW2016).

Miałem już fakt, że nie mam uprawnień, ale w tym przypadku nie zadziałało to nawet poprzez zrobienie "Dodaj plik do sejfu".

W przeciwnym razie, gdy tak się stanie, przejdź do programu "Administracja SOLIDWORKS PDM" i w sekcji "Plik dziennika" sprawdź, czy wystąpił błąd, który może odpowiadać pierwszemu rekordowi pliku.

@KVuilleumier: Miałem już taki przypadek również w wersjach z 2009 i 2014 roku. Bardzo losowe, ale skłaniam się ku utracie mikrosieci w momencie nagrywania, co zakłóciłoby działanie sejfu. Właśnie przenieśliśmy się do 2016 roku, zobaczymy, czy to potrwa.

Brak problemów z uprawnieniami, jestem administratorem narzędzia, więc profil z rozszerzonymi uprawnieniami na sejfie.

1 polubienie

Nie sądzę, żeby to było związane z prawami; Problem przydarzył mi się, gdy byłem administratorem, ale też "standardowym" użytkownikiem.

Nie miałem jednak odruchu, aby pójść i zobaczyć plik dziennika.

Gdy tylko problem powróci, otrzymuję dziennik z powrotem, aby zobaczyć. Skłaniam się również ku mikrostratom sieciowym; Wydaje się, że zdarza nam się to od czasu do czasu.

3 polubienia

Witam, dziś to ja borykam się z tym problemem i to kilka razy z rzędu. Spojrzałem na dziennik bagażnika, żaden błąd nie jest rejestrowany... Nie mam pojęcia, skąd to może się wziąć, ale jest to bardzo bolesne.

Miłego dnia

G.

Cze wszystkim

Spotykamsię również z tym problemem losowo, odkąd używam E-PDM (5 lat).

Mam wrażenie, że niedodanie pliku do repozytorium jest związane z obciążeniem serwera w momencie tworzenia pliku. Wszystko, co musisz zrobić, to to, że serwer jest zajęty, gdy zapisujesz plik po raz pierwszy, a plik schodzi na dalszy plan.

Potem to już tylko moja osobista analiza.

Kamień.

1 polubienie

W tej chwili nie jestem zbytnio skonfrontowany z tym problemem,

Z drugiej strony, dla tego problemu, lub innych podobnych (problem z wykonaniem makr nie został wykonany),

Mocno podejrzewam, że lokalny komputer, ponieważ zadanie "dodaj bezpieczne" lub inne, to czyste makro wydaje mi się,

który działa na lokalnym komputerze, więc wystarczy, że komputer robi wiele rzeczy w tym samym czasie, aby nie działał dobrze,

Musisz więc myśleć o czekaniu i nic nie robieniu, aby makro działało dobrze,

nawet fakt robienia F5 może być problemem, myślę...

Podobnie, jeśli system Windows jest nasycony, a zatem ponowne uruchomienie wydaje się dobrze mu robić.

Byłbym zaskoczony, gdyby pochodził z przeciążonego komputera; przynajmniej nie mój, bo nigdy się to nie zdarzyło, gdy prosiłem komputer o wysiłek (który ma wystarczająco dużo RMA proco...).

Z drugiej strony, po problemie z plikiem dziennika serwera, interesujące byłoby skonsultowanie się z nim, gdy tylko pojawi się problem, aby sprawdzić, czy sam serwer nie rejestruje problemu, ponieważ dziennik komputera klienckiego niczego nie rejestruje.