Wymiana części między topsolid a inventorem, STP?

Witam wszystkich, dołączam do was w związku z problemem z importem

Importujemy projekty pod inventorem, źródło to topsolid, wcześniej (około 1 rok temu) nie robiliśmy tego pliku STP nie było problemu

Ale dziś importując do wynalazcy,  w zespołach nie możemy już przesuwać części, które składają się na całość ... Myśleliśmy, że to z ustawień eksportu w TopSolid, ale wysłali nam wiele wersji plików, a wynik jest taki sam ..

otworzyliśmy stare projekty w STP od tego samego dostawcy i nie ma problemu, wszystkimi elementami można manipulować.

Czy ktoś ma pojęcie, dlaczego monety są blokowane 

To doprowadza nas do szału! :)

Witam

Nie znam profesjonalisty tych 2 wymienionych programów, mój, jeśli dobrze rozumiem, nie można przenosić części zespołu oczyszczalni ścieków ...

Aby to zrobić, musisz mieć oryginalne pliki i przekształcić je w KROK z opcją tworzenia woluminów , bez powierzchni...

I to działa, tworzy osobne kawałki, ale nie ograniczone, ale wolne, ... to właśnie robię na Solidworks i działa dobrze, oczywiście tworzy niemodyfikowalne modele martwych ciał, oprócz dodawania materiału i wiercenia lub usuwania dodawania materiału, myślę, że wszystkie programy działają na tej samej zasadzie, wiem trochę o Wynalazcy, bardzo mała Catia... To wszystko  @+.

Witam, tak, to jest dokładnie to, co mieliśmy w poprzednim otrzymanym pliku 

Skłaniam się ku przekonaniu, że różnica występuje na poziomie parametrów  wywozu.

Ale ja w ogóle nie znam Top Solid :( 

Gdyby użytkownik Top Solid mógł przynieść własne przynęty :) 

Czy istnieje jeden lub więcej párametrów , aby znaleźć "mobilność" komponentów?

Nie jest to wielki sukces moja prośba:( 

Dobre evening@hoxp

Rozumiem Twoje rozczarowanie, ale tutaj jest kilku prelegentów korzystających z Top Solid, są to raczej solidarze.

Chociaż jesteś bardzo mile widziany wśród nas; Zastanawiam się, czy nie powinieneś spróbować znaleźć bardziej specjalistycznego forum na temat TopSolid. Jak tutaj na przykład

Pozdrowienia

Informuj nas na bieżąco ;-)

Przepraszam Hoxp, ale ten problem jest dość nietypowy.

Osobiście nigdy nie słyszałem o konkretnej konfiguracji eksportu krokowego.