Nieoczekiwany błąd w zadaniu rysowania Solidworks

Dobry wieczór wszystkim, przychodzę do Państwa, ponieważ mam problem z moimi zadaniami rysunkowymi w Solidworks. Kiedy uruchamiam zadanie, połowa moich plików to błąd "Nieoczekiwane niepowodzenie". Próbowałem zmienić timer (30 na 120s), ponownie zainstalować SW, ale nic nie działa (patrz załączony plik)

Masz pomysł? 

Dziękuję

Jérémy

erreur_mise_en_plan.png

Być może jakiś szczegół dotyczący wykonywanego zadania mógłby wyjaśnić przyczynę niepowodzenia?

Witam

Być może trudności w dostępie do plików ze stacji, która uruchamia zadanie (lub ewentualnie zbyt długi czas ładowania, który może spowodować awarię w przypadku przekroczenia limitu czasu).

Osobiście miałem duże problemy z schedulerem w wersji 2020 Sp3 (zadanie konwersji plików + archiwizacja w EPDM).

Witam, zadaniem do wykonania jest rysunek z modelu, czyli: 

- Otwieranie brył

- Tworzenie rysunku na podstawie szablonu (z 3 wstępnie ustawionymi widokami + 1 izometrycznym) z niestandardową mapą bazową

- Wstawianie modelu

-Zamelduj się

Właśnie próbowałem z opóźnieniem 240s, ale nic się nie zmienia. Z drugiej strony bardzo dobrze widzimy, że między każdym plikiem nie ma 240 sekund, jest tylko kilka sekund

Dziękuję za pomoc

Hello@Jérémy Lambert_1

Trudno Ci pomóc, jeśli nie mamy więcej informacji na temat samego modelu 3D.

Na przykład, czy wszystkie części są tworzone w oprogramowaniu, czy masz zaimportowane części itp......

Czy możesz lepiej pokazać drzewo swojego modelu lub opublikować ASM  za pomocą "spakuj i idź"

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam, nie używam montażu do tworzenia rysunków

Niesamowite jest to, że za każdym razem jest to jeden z dwóch na mojej liście, więc jeśli zacznę od drugiego, udaje mi się mieć brakujące ujęcia

Załączam zrzut ekranu do prostego elementu, który się nie powiódł, naprawdę nie ma nic szczególnego, naprawdę nie sądzę, żeby to pochodziło z moich części

Dziękuję 

erreur_mise_en_plan_2.png

Jérémy

Rzeczywiście, w twoim pokoju nie ma nic skomplikowanego.

Jest jeden punkt w twojej sytuacji, którego nie zrozumiałem.

Pozwólcie, że podsumuję:

Mówisz:  [Kiedy uruchamiam zadanie, połowa moich plików kończy się niepowodzeniem "Nieoczekiwana awaria"] pytanie, o którym uruchomieniu zadania mówisz.

O ile dobrze rozumiem, jesteś w MEP i ładujesz część bezpośrednio do MEP.

Ale jeśli dobrze przeczytałem twój tekst, wygląda na to, że chcesz otworzyć kilka naraz i tutaj się to psuje!

Powiedz mi, gdzie się pomyliłem   , dziękuję

Pozdrowienia

1 polubienie

Nie otwieram rysunku, po prostu otwieram menedżera zadań i tworzę zadanie rysowania na podstawie listy kilku części (a nie złożenia)

To bezpośrednio menedżer otwiera Solidworks, tworzy rysunek z mojego modelu i wstawia do niego moje części

Pozdrowienia

erreur_mise_en_plan_3.png
erreur_mise_en_plan_4.png
1 polubienie

A jeśli podbijesz tylko pionki w szachu, czy wszystkie są w szachu, czy jeden z 2.

W przypadku 1 jest to prawdopodobnie część, w przypadku 2 jest to zadanie, które powoduje błąd.

1 polubienie

Witam

Przypadkiem nie ma małego wyjaśnienia poprzez kliknięcie lub najechanie kursorem na "nieoczekiwaną awarię"? (Mam mgliste wspomnienie, że mogło być trochę szczegółów).

@froussel: Harmonogram zadań z Solidworks PDM? Moim zdaniem lepiej jest użyć narzędzia FileVersionUpgrade.

1 polubienie

Witam, przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi

Kiedy zrestartuję planer z nieudanymi elementami, przegapi jedną z dwóch części, to problem planera

Rzeczywiście, kiedy klikniemy "Nieoczekiwana awaria", otwiera raport, ale nie ma żadnych szczegółów, dlaczego mógł go zawieść