Skala kasetowa

Witam

Mam problem z zapisaniem/wypełnieniem skali w kartuszu, ponieważ chciałbym, aby skala pierwszego widoku została wypełniona w przeznaczonym do tego celu polu.
Próbowałem już utworzyć notatkę i połączyć ją z właściwością "Wyświetl skalę", ale to nie działa

Więc może muszę znaleźć "nazwę", którą SW nadaje skali i zrobić P.P., ale gdzie znaleźć tę nazwę?

Na koniec mam nadzieję, że wyraziłem się jasno i jestem otwarty na państwa propozycje rozwiązania mojego problemu.

Dzień dobry

Dlaczego nie ustawić swojego pierwszego widoku ze skalą arkusza? 

3 polubienia

Jak mówi Mama, używam skali liścia do moich poglądów. To jest to, co napełniam moim wkładem.

1 polubienie

To może być rzeczywiście rozwiązanie, więc musiałbym stworzyć szablon rysunku z podstawową skalą, która jest tą, którą chcę.

A czy da się stworzyć P.P. tak, aby użytkownik wchodził na skalę, w której chce pracować i umieszczał tę wartość we właściwościach?

Aby zmienić skalę arkusza, wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy rysunek i arkusz właściwości.

2 polubienia

Witam

W przeciwnym razie, jeśli użytkownicy naprawdę liczą kliknięcia, przypisz przycisk do makra, które zmienia skalę.

Witam

Lub prościej kliknij w prawym dolnym rogu pola skali od SOLIDWORKS 2016.

@+

2 polubienia