W kontekście zwariowanego klienta zapytano mnie, czy mógłbym zrobić wygaszacz ekranu z widokiem 3D stworzonego przeze mnie zespołu (kompatybilny iThing), obracającego się na sobie....
Czy to możliwe?
Czy potrzebuję specjalnego dodatkowego oprogramowania (już do wykonania animacji)?
Następnie, aby nagrać film, uruchamiasz oprogramowanie i uruchamiasz swój zestaw na żądany czas i masz swój film.
Wiem, że to trochę rzemieślnicze, ale nie widzę innego rozwiązania. Chyba, że potrafisz sprawić, by twój set działał "automatycznie", a wtedy nie wiem jak to zrobić.
Hack, który zacząłem robić, polega na rysowaniu elektronicznym w trybie odtwarzania, który przechodzi z jednej pozycji do drugiej, iso, twarz, góra itp. nagrywaj jako wideo na komputerze Mac.
W Solidworks można generować filmy w formacie AVI z zakładki "Badanie ruchu" na dole przestrzeni graficznej, dostępny jest również kreator, który automatycznie tworzy chronogramu do obrotu wokół osi.
Zamierzam już zwrócić się do wideo , takich jak @rmorel i @fthomas rozmowy.
Stworzyłem już zasadę przeglądarki w PowerPoincie, która łączyła zdjęcia i filmy (automatyczny pokaz slajdów z pomiarem czasu) do prezentacji pokazów świetlnych.